Formula 1, Ίμολα: Χάος στην Ιταλία, «κινδυνεύει» το Grand Prix (vid)

Formula 1, Ίμολα: Χάος στην Ιταλία, «κινδυνεύει» το Grand Prix (vid)
Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την τύχη του αγώνα της F1 στην Ίμολα, με τις πιθανότητες να μην διεξαχθεί να είναι μεγάλες, λόγω της έντονης κακοκαιρίας που έχει πλήξει την περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια.

Καταστροφικές έχουν αποδειχθεί οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στη βόρεια Ιταλία. Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές, ενώ πόλεις και εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει.

Λόγω των ακραίων συνθηκών, η διεξαγωγή του αγώνα στην Ίμολα το τριήμερο 19-21 Μαΐου, «κινδυνεύει». Την Δευτέρα, 16/5, οι άνθρωποι της πίστας και το προσωπικό των ομάδων κλήθηκαν να εκκενώσει την πίστα, λόγω πιθανής πλημμύρας από τον ποταμό Σαντέρνο.

Τα πράγματα δεν έχουν καλυτερέψει σήμερα, 17/5, καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος στην πίστα για λόγους ασφαλείας. Τα paddock της Formula 1 βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όμως αυτά της Formula 2 και της Formula 3 έχουν γίνει... λίμνες. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και στη γύρω περιοχή, καθώς δρόμοι και γέφυρες έχουν κλείσει λόγω της κακοκαιρίας.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, ζήτησε να μη διεξαχθεί ο αγώνας: «Είναι σωστό να ζητήσουμε την αναβολή του Grand Prix στην Ίμολα, που είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο, λόγω της κακοκαιρίας και της κατάστασης συναγερμού στην οποία βρίσκεται η περιοχή».

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται συζητήσεις μεταξύ της Formula 1 και των τοπικών αρχών, σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται μέσα στη μέρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!