Formula 1: Ο ποταμός Σαντέρνο κρίνει την τύχη του αγώνα στην Ίμολα (vid)

Formula 1: Ο ποταμός Σαντέρνο κρίνει την τύχη του αγώνα στην Ίμολα (vid)
Η πίστα εκκενώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, καθώς υπάρχουν φόβοι να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις από την υπερχείλιση του ποταμού Σαντέρνο.

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ομαλή διεξαγωγή του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια της Formula 1, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή της Ιταλίας. Το απόγευμα της Τρίτης διατάχθηκε η εκκένωση της πίστας στην Ίμολα, καθώς υπάρχουν φόβοι υπερχείλισης του ποταμού Σαντέρνο.

Μάλιστα σε ορισμένα σημεία της πίστας υπάρχει συσσώρευση μεγάλων όγκων νερού, που ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές στον εξοπλισμό ομάδων και τηλεοπτικών συνεργείων. Ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, παρέτεινε την κατάσταση κόκκινου συναγερμού και για την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να υπερχειλίσει ο ποταμός Σαντέρνο, ο οποίος περνά ακριβώς δίπλα από το Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση από τους υπεύθυνους της πίστας ή τη Formula 1, όμως παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Δεν αποκλείεται το πρόγραμμα ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής να περιοριστεί ή και να ματαιωθεί, σε περίπτωση που υπάρξουν καταστροφές στην πίστα.

Photo Credits: Mercedes-AMG F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!