Άνοιξε λογαριασμό η QJMotor στη Moto2

Άνοιξε λογαριασμό η QJMotor στη Moto2
Στη Γαλλία και την πίστα Λε Μαν, ήρθε το πρώτο βάθρο της QJMotor στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2.

Το Grand Prix της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ήταν για πολλούς λόγους ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Πολύ μεγάλες μάχες, ανατροπές, ατυχήματα, ρεκόρ προσέλευσης θεατών και πολλά ακόμα ήταν εκείνα που έκλεψαν την παράσταση στο Λε Μαν.

Για την QJMotor όμως το Λε Μαν ήταν ένας αγώνας-σταθμός καθώς κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της βάθρο από τότε που αποφάσισε να πάρει μέρος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Στην κατηγορία Moto2 και με τη βοήθεια της έμπειρης Gresini Racing η QJMotor έφτασε στη δεύτερη θέση, εκμεταλλευόμενη το μοναδικό ταλέντο του Φίλιπ Σάλακ.

QJMOTOR

Ο νεαρός Τσέχος αναβάτης έμεινε ανεπηρέαστος από το αρχικό ατύχημα και τη διακοπή του αγώνα, επιστρέφοντας μετά την επανεκκίνηση στις κορυφαίες θέσεις. Παρέμεινε συγκεντρωμένος και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την ταχύτητά του, όπως είχε φανεί και το προηγούμενο διήμερο των δοκιμών, παλεύοντας για τη δεύτερη θέση.

qj

Μάλιστα, 7 γύρους πριν το τέλος, ο Σάλακ είχε καταφέρει να μειώσει τη διαφορά του σε σχέση με τον πρωτοπόρο από τα 1,8 δευτερόλεπτα στο μισό δευτερόλεπτο, πιέζοντας για νίκη. Τελικά ο Σάλακ έμεινε στη 2η θέση εξασφαλίζοντας το πρώτο βάθρο για την ομάδα της QJMotor Gresini. Επιπλέον, ο Τσέχος αναβάτης σκαρφάλωσε πλέον στην 4η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό από τον Αλόνσο Λόπεζ στην 3η θέση.

qj

Ο Σάλακ σχολίασε μετά τον αγώνα: «Δεν είχα μια καλή εκκίνηση στην αρχή, αλλά η διακοπή του αγώνα μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Προσπάθησα να παραμείνω κοντά στους πρωτοπόρους, αλλά είδα τον Ακόστα να πέφτει και ανησύχησα για την κατάσταση του μπροστινού ελαστικού μου. Τα έδωσα όμως όλα και είχα τα πάντα υπό έλεγχο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος, καθώς η δεύτερη θέση σημαίνει πολλά για μένα και πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο! Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, το αξίζουν και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί τους».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!