Στη Moto3 και η QJMotor

Κώστας Παστρίμας
Στη Moto3 και η QJMotor
Η κινεζική φίρμα είναι έτοιμη να εισέλθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 με μοτοσικλέτα της KTM

Η QJMotor έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε όλες τις αγορές του κόσμου και πλέον έχει εισβάλει δυναμικά και στην Ευρώπη. Η κινεζική φίρμα, την οποία έχουμε γνωρίσει μέσα από τη συνεργασία της με τη CFMoto και την Benelli, προχωράει πλέον στο επόμενο βήμα και εισβάλει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 με τη βοήθεια μιας πολύ έμπειρης και σημαντικής ομάδας.

qj

Το 2022 η QJMotor θα αγωνιστεί στην κατηγορία Moto3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP με την ομάδα της Avintia Ensponsorama. Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει τις μοτοσικλέτες της KTM -αφού η QJMotor δεν θέλει στην παρούσα φάση να κατασκευάσει δική της μοτοσικλέτα- ενώ αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας θα αναλάβει ο πρώην αγωνιζόμενος στα WSBK και MotoGP, Ρούμπεν Ζάους.

qj

Οι αναβάτες της ομάδας θα προέρχονται από την ακαδημία VR46 του Βαλεντίνο Ρόσι και για το 2022 θα είναι οι Ελία Μπαρτολίνι και Ματέο Μπέρτελε. Θυμίζουμε ότι η Avintia έχει συνεργασία με την ακαδημία του Ρόσι για να φέρνει ταλέντα από την Ιταλία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3.

qj

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη προσπάθεια των Κινέζων να μπουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας. Πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινωθεί πως η CFMoto θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα του 2022 με την ομάδα Prustel GP. Και η CFMoto θα χρησιμοποιήσει μοτοσικλέτα της KTM, την RC4. Όσο για την QJMotor δεν αποκλείεται να βάλει μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια την Benelli τοποθετώντας τα λογότυπα της ιστορικής μάρκας στις αγωνιστικές μοτοσικλέτες. Άλλωστε η Benelli έχει πολύ μεγάλη ιστορία στα Grand Prix και θα είναι εξαιρετική περίπτωση η επιστροφή της στους αγώνες, έστω και μέσω της QJMotor.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!