Formula 1, Τζόρνταν: «Λιούις, φύγε από τη Mercedes»

Formula 1, Τζόρνταν: «Λιούις, φύγε από τη Mercedes»
Έκκληση στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητής της F1 να αλλάξει περιβάλλον από το 2024 έκανε ο πρώην ιδιοκτήτης ομάδας, Έντι Τζόρνταν.

Το συμβόλαιο του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes-AMG ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Το μέλλον του πολυπρωταθλητή είναι από τα «καυτά» θέματα συζήτησης στη Formula 1 τις τελευταίες εβδομάδες.

Φήμες τον συνδέουν με μετεγγραφή στη Scuderia Ferrari, δίπλα στον Σαρλ Λεκλέρ. Άλλα δημοσιεύματα τον θέλουν στα κόκκινα, με τον Μονεγάσκο να είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει στη Mercedes-AMG. Από την άλλη, ο Χάμιλτον επιλέγει πολύ προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιεί και αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, η Mercedes-AMG δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, λόγω του κακού –για τα δεδομένα της- μονοθεσίου. Μάλιστα, η τελευταία νίκη του Χάμιλτον ήταν στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο πρώην ιδιοκτήτης ομάδας στην F1, Έντι Τζόρνταν, μίλησε για τον Χάμιλτον στο podcast με τίτλο «Formula For Success»: «Η μόνη μου ανησυχία είναι πως ο Λιούις πρέπει να κάνει κάτι άλλο τώρα για να βρει τον εαυτό του, πρέπει να φύγει από εκεί. Πρέπει να πάει σε άλλη ομάδα, όπως έκανε τότε που ήταν στη McLaren. Λιούις, φύγε από τη Mercedes. Ήρθε η ώρα να βρεις τον εαυτό σου κάπου αλλού».

Επιπλέον, ο Ιρλανδός αναφέρθηκε στον Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος είναι teammate του Χάμιλτον από πέρυσι. Ο Τζόρνταν παραδέχθηκε πως ο νεαρός Βρετανός τον έχει εντυπωσιάσει: «Έβλεπα τον Ράσελ όταν ήταν στη Williams και σκεφτόμουν αν η Mercedes θα υπογράψει συμβόλαιο μαζί του. Αναρωτιόμουν αν θα συμβεί αυτό. Με εξέπληξε όμως, είχα κάνει λάθος για τις δυνατότητες του Ράσελ. Ποτέ δεν πίστευα πως μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα και ποτέ δεν περίμενα ότι θα κερδίζει τον Λιούις».

Έως τώρα στη φετινή σεζόν, ο Χάμιλτον έχει συλλέξει 56 βαθμούς, ενώ ο Ράσελ 40.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!