WRC, Ράλλυ Πορτογαλίας: Νίκη και κορυφή στη βαθμολογία για τον Ροβάνπερα

WRC, Ράλλυ Πορτογαλίας: Νίκη και κορυφή στη βαθμολογία για τον Ροβάνπερα
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 σημείωσε την πρώτη φετινή του νίκη στο WRC, που τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οδηγώντας όσο γρήγορα χρειαζόταν - χωρίς όμως να υποπέσει σε λάθος, όπως αρκετοί από τους αντιπάλους του - ο Κάλε Ροβάνπερα πανηγύρισε τη νίκη στην Πορτογαλία με το GR Yaris Rally1. Ο 22χρονος οδηγός της Toyota Gazoo Racing σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην Power Stage, εξασφαλίζοντας επιπλέον 5 βαθμούς. Έτσι τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας, με 98 βαθμούς, έναντι 81 του Tάνακ.

Ήταν η πρώτη νίκη για τον Ροβάνπερα από πέρυσι τον Οκτώβριο στη Νέα Ζηλανδία. «Μου είχε λείψει αυτό το συναίσθημα, ευτυχώς το ένιωσα ξανά. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες και βέβαια στη νίκή μου», δήλωσε ο νεαρός Φινλανδός.

Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν δύο οδηγοί της Hyundai Motorsport. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο (+ δλ.) και στην 3η ο Εσαπέκα Λάπι (+ δλ.). Ακολούθησε στην 4η ο Οτ Τάνακ (M-Sport Ford), ενώ ο Τιερί Νεβίλ αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα την Κυριακή με το turbo του i20 N Rally1. Το γεγονός αυτό τον έριξε από την 3η στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.

Στην κατηγορία WRC2 νικητής αναδείχτηκε ο Γκας Γκρίνσμιθ, έχοντας διαφορά μόλις 1,2 δλ. από τον Όλιβερ Σόλμπεργκ! Αμφότεροι οδηγούν Skoda Fabia RS.

Στους κατασκευαστές η Toyota Gazoo Racing έχει 201 βαθμούς, η Hyundai Motorsport 169 και η M-Sport Ford 134 βαθμούς.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί από 1 έως 4 Ιουνίου, με το Ράλλυ Σαρδηνίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!