WRC, Ράλλυ Πορτογαλίας: Διαλύθηκε το Yaris του Έβανς, πρωτοπόρος ο Ροβάνπερα (vid)

Newsroom
WRC, Ράλλυ Πορτογαλίας: Διαλύθηκε το Yaris του Έβανς, πρωτοπόρος ο Ροβάνπερα (vid)
Γεμάτο απρόοπτα το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας, με τους Έβανς και Μάρτιν να εγκαταλείπουν στην 7η ειδική διαδρομή.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κάλε Ροβάνπερα βγήκε «αλώβητος» από το σκέλος της Παρασκευής στο Ράλλυ Πορτογαλίας και απέκτησε προβάδισμα για να φθάσει στη νίκη. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota Gazoo Racing ακολούθησε γρήγορο ρυθμό, όμως κυρίως έμεινε μακριά από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετοί από τους αντιπάλους του.

Μετά και την 8η ειδική διαδρομή έχει προβάδισμα 10,8 δλ. από τον Ντάνι Σόρντο της Hyundai Motorsport. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Τιερί Νεβίλ (+26 δλ), επίσης με Hyundai i20 N Rally1.

Μεγάλος άτυχος ο Έλφιν Έβανς, ο οποίος είχε ένα σοβαρό ατύχημα στην προτελευταία ειδική διαδρομή και ενώ ήταν 6ος γενικής. Το GR Yaris Rally1 βγήκε εκτός δρόμου και χτύπησε στα δέντρα, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά. Ευτυχώς τόσο ο ίδιος όσο και ο συνοδηγός του, Σκοτ Μάρτιν, δεν τραυματίστηκαν.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί της M-Sport Ford, Οτ Τάνακ (κλατάρισμα ελαστικού) και Πιερ-Λουί Λουμπέ. Ο Γάλλος είδε να βγαίνουν καπνοί από το Puma Rally1 στο τέλος της 3ης ειδικής διαδρομής, η οποία προερχόταν τελικά από την εξάτμιση. Είναι πάντως 26,9 δλ. μακριά από την κορυφή και θεωρητικά παραμένει εντός της μάχης για τη νίκη.

WRC

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!