24 Ώρες Λε Μαν: Με ειδικό σχεδιασμό θα αγωνιστεί η Peugeot

24 Ώρες Λε Μαν: Με ειδικό σχεδιασμό θα αγωνιστεί η Peugeot
Η γαλλική ομάδα αναμένεται να αγωνιστεί με πολύ διαφορετική εμφάνιση στο θρυλικό αγώνα, το «διαμάντι» στο πρόγραμμα του WEC.

Ο φετινός 24ωρος αγώνας του Λε Μαν είναι ο πιο ξεχωριστός του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που αγωνιστικά αυτοκίνητα πήραν για πρώτη φορά εκκίνηση στη Βορειοδυτική Γαλλία. Για το λόγο αυτό, όσες ομάδες να επικρατήσουν θα γράψουν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας.

Ορισμένοι θέλουν να κάνουν ηχηρή την παρουσία τους και να πρωταγωνιστήσουν με στιλ. Η Peugeot ανακοίνωσε πως θα παρατάξει τα δύο 9X8 Hybrid στο Λε Μαν με ειδικό χρωματισμό. Το γκρι χρώμα δίνει τη θέση του σε αποχρώσεις του λευκού, του μπλε, του κόκκινου, του κίτρινου και του πράσινου.

Peugeot 9X8 Hypercar

Δημιουργός του πολύχρωμου livery ήταν ο Ισπανός σχεδιαστής Demsky J. Πήρε έμπνευση από το Peugeot 905, το οποίο θριάμβευσε δύο συνεχόμενες χρονιές στο Λε Μαν, το 1992 και το 1993. Έτσι, τα δύο 9X8 Hybrid, με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και σχεδιασμό, θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην πίστα του Σαρτ με… στιλ.

Εκτός από το αγωνιστικό πρωτότυπο, οι φόρμες των οδηγών, των μηχανικών και του υπόλοιπου προσωπικού της ομάδας θα έχουν ανάλογα χρώματα με τα δύο 9X8. Η ομάδα αναμένεται να συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες που απομένουν στη φετινή σεζόν με αυτό το χρωματισμό. Ωστόσο για το 2024, θα επιστρέψει στο γκρι, με το οποίο την έχουμε συνηθίσει από το 2022 στην κατηγορία Hypercar.

Peugeot 9X8 Hypercar

Στους τρεις αγώνες του WEC που έχουν διεξαχθεί έως τώρα στη σεζόν, η Peugeot μετρά 19 βαθμούς. Αυτό την έχει τοποθετήσει στην 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Οι 24 Ώρες Λε Μαν, ο τέταρτος αγώνας του WEC για το 2023 είναι προγραμματισμένος για τις 10-11 Ιουνίου. Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 4 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ημέρα δοκιμών στη γαλλική πίστα. Έτσι, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά τους και να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα.

Peugeot 9X8 Hypercar

Φωτογραφίες: Peugeot

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!