Lamborghini: Η ιταλική μάρκα γίνεται 60 ετών

Lamborghini: Η ιταλική μάρκα γίνεται 60 ετών
Η ιταλική μάρκα παραγωγής supercars διανύει τα καλύτερά της χρόνια από πλευράς πωλήσεων.

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 60 χρόνια, στις 7 Μαΐου 1963, ιδρύθηκε η Automobili Ferruccio Lamborghini S.a.s. Αυτό ήταν το πρώτο όνομα της εταιρείας που, αρχίζοντας από το μηδέν, έγινε το αντίπαλο δέος της Ferrari. Μάλιστα η κόντρα Φερούτσιο Λαμποργκίνι και Έντσο Φεράρι μεταφέρθηκε πρόσφατα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πλέον, έξι δεκαετίες μετά, η Automobili Lamborghini S.p.A. διανύει την καλύτερη περίοδο. Το 2022 έκανε ρεκόρ πωλήσεων σε 9.233 αυτοκίνητα, το οποίο αναμένεται να καταρρίψει φέτος. Οι εργαζόμενοί της ξεπερνούν τους 2.000 και η γκάμα της περιλαμβάνει μοντέλα όπως το SUV Urus και υβριδικά όπως η Revuelto.

Φερούτσιο Λαμποργκίνι

Η Automobili Lamborghini έχει προγραμματίσει μία σειρά από εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσει τα 60ά της γενέθλια. Τον Ιανουάριο έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου μουσείου τεχνολογίας της μάρκας, του MUDETEC, στην Σαντ’Άγκατα Μπολονέζε.

Τον Μάρτιο διεξήχθη στην πίστα Σουζούκα της Ιαπωνίας η «Lamborghini Day Japan – 60th Anniversary», όπου σημειώθηκε Ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες Lamborghini στο ίδιο σημείο. Ένα ρεκόρ που έσπασε στα τέλη Απριλίου στο Σίλβερστον.

Από τις 24 έως τις 28 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το «60th Anniversary Giro» στην Ιταλία, με σημείο τερματισμού την Piazza Maggiore στην Μπολόνια.

Lamborghini

Photo Credits: Automobili Lamborghini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!