Lamborghini Revuelto: Έτσι δημιουργήθηκε το υβριδικό hypercar (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Lamborghini Revuelto: Έτσι δημιουργήθηκε το υβριδικό hypercar (vid)
Η Lamborghini δημιούργησε μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ, για το πώς σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε η υβριδική Revuelto.

Η νέα, υβριδική Lamborghini είναι επιτέλους εδώ. Kαι όπως μαρτυρά το όνομά της Revuelto, που στα ισπανικά σημαίνει «μαχόμενος ταύρος», έρχεται για να συγκλονίσει. Το νέο ιταλικό hypercar από την Σαντ' Άγκατα Μπολονέζε εφοδιάζεται δύο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα κι έναν τρίτο πίσω, να συνεργάζεται με τον θηριώδη V12. Η Revuelto είναι το πρώτο τέκνο της ιταλικής μάρκας με υβριδικό κινητήριο σύνολο V12, τεχνολογίας HPEV, συνδυαστικής ισχύος 1.015 ίππων!

O 6.5 βενζίνης είναι ο ισχυρότερος V12 σε όχημα δρόμου της μάρκας, αφού προσφέρει ισχύ της τάξης των 825 PS και ροπή που αγγίζει τα 725 Nm! Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η ισχυρότερη Aventador, η LP780-4 Ultimae, είχε 780 PS! Μιλάμε λοιπόν για σημαντική αναβάθμιση πριν καν μπουν στο παιχνίδι τα ηλεκτρικά μοτέρ!

Σε αυτό το μέτωπο, το ένα είναι τοποθετημένο δίπλα στη μετάδοση 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και συνεισφέρει στην κίνηση του πίσω άξονα. Τα άλλα δύο είναι τοποθετημένα στον εμπρός άξονα και προσφέρουν 150 επιπλέον ίππους. Η παρουσία τους εκεί εξασφαλίζει τετρακίνηση ενώ εντός αστικού τοπίου και σε mode EV, ο κάτοχος της Revuelto μπορεί να κινείται με κίνηση εμπρός και 180 PS στη διάθεσή του. Κάνοντας τα μαθηματικά, η συνολική ισχύς φτάνει στα 1.015 PS!

Δείτε το πρώτο από τα τρία ντοκιμαντέρ της Lamborghini για τη Revuelto.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!