Νέα έκδοση Legacy της BSA Gold Star

Κώστας Παστρίμας
Η BSA παρουσίασε την έκδοση Legacy του αναγεννημένου κλασικού της μοντέλου Gold Star.

H μανία που έχει πιάσει τις μεγάλες ινδικές εταιρείες κατασκευής μοτοσικλετών να εξαγοράζουν ιστορικές βρετανικές μάρκες τελικά έχει βγει σε καλό καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ένα πολλά υποσχόμενο success story είναι και η BSA η οποία κάτω από την ομπρέλα της Mahindra πλέον κάνει το μεγάλο βήμα της αναγέννησης.

Το 2022 η ανανεωμένη BSA παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο έπειτα από πολλά χρόνια που δεν είναι άλλο από το Gold Star. Το αυθεντικό classic ακολούθησε πιστά τα χνάρια του παρελθόντος διατηρώντας το μοναδικό του στυλ ενώ παράλληλα απέκτησε όλα εκείνα τα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσει στη σύγχρονη εποχή.

Η BSA το 2023 πρόσθεσε μια νέα έκδοση στο Gold Star 650 την οποία ονόμασε Legacy Edition. Στη συγκεκριμένη έκδοση συναντάμε έντονα τα στοιχεία του παρελθόντος με το χρώμιο να έχει καταβάλει τα πάντα. Ρεζερβουάρ, φτερά, ζάντες και κινητήρας είναι γυαλιστερά και φανταχτερά τιμώντας το ένδοξο παρελθόν των κλασικών μοτοσικλετών.

Η BSA Gold Star Legacy είναι εξοπλισμένο με ένα μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 652 κ.εκ. ο οποίος εξελίχθηκε από την Rotax. Η απόδοσή του είναι 45 ίπποι και 55 Nm ροπής με βασικό χαρακτηριστικό την χαμηλόστροφη, ροπάτη λειτουργία. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5τάχυτο και το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 213 κιλά.

Οι αναρτήσεις είναι ποιοτικές και τα φρένα της Brembo χαρίζοντας καλή οδηγική συμπεριφορά στη μοτοσικλέτα, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω. Η τιμή της νέας έκδοσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ωστόσο σίγουρα είναι η πιο ενδιαφέρουσα στην περίπτωση της Gold Star.