Νίκη για την Mahindra στην Formula E (pics&vid)

Gazzetta team
Νίκη για την Mahindra στην Formula E (pics&vid)
Το Γκραν Πρι του Μαρακές για την Formula E ολοκληρώθηκε με νίκη του Ρόσενκβιστ και της Mahindra.

Ο Φέλιξ Ρόσεκνβιστ και η Mahindra πήραν τη δεύτερη φετινή τους νίκη στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος Formula E, στο Μαρακές, σε έναν αγώνα που ο Σουηδός ήταν πρωταγωνιστής μαζί με τον κάτοχο της πολ ποζίσιον, Σεμπαστιέν Μπουέμι.

Ο Μπουέμι περσινός νικητής στο Μαρόκο (ο Ρόσενκβιστ είχε πάρει την πολ τότε) ξεκίνησε δυναμικά και ήταν πρωτοπόρος για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο ο Ρόσενκβιστ κατάφερε και ανέβηκε μια θέση από τρίτος, όταν πέρασε τον Σαμ Μπερντ που ήταν δεύτερος. Η επίθεσή του συνεχίστηκε όμως και ελάχιστους γύρους πριν το φινάλε πλησίασε και με μια πολύ όμορφη κίνηση προσπέρασε και τον Μπουέμι.

Χάρη σε αυτή την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του ο Ρόσενκβιστ πέρασε και επικεφαλής της βαθμολογίας πλέον με τον Σαμ Μπερντ να είναι στη δεύτερη θέση. Οι Μπουέμι και Μπερντ ολοκλήρωσαν το βάθρο και έτσι βρέθηκαν τρεις διαφορετικές ομάδες στα ισάριθμα σκαλιά αυτού, οι Mahindra, DAMS και Virgin. Τέταρτος με το ηλεκτρικό μονοθέσιο της jaguar ήταν Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, πέμπτος ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ της κινεζικής Τσιτά και έκτος ο Χοσέ Μαρία Λόπεζ της Dragon Racing.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών η Mahindra αύξησε τη διαφορά της από την Virgin. Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα της Formula E είναι στις 3 Φεβρουαρίου στο Σαντιάγο της Χιλής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!