Formula 1, Ράσελ: «Δεν χρειάζομαι καμία συγγνώμη από τον Φερστάπεν»

Formula 1, Ράσελ: «Δεν χρειάζομαι καμία συγγνώμη από τον Φερστάπεν»
O οδηγός της Mercedes-AMG στην F1, απάντησε στα προκλητικά σχόλια του οδηγού της Red Bull Racing, σχετικά με τη μονομαχία τους στον Αγώνα Σπριντ του Μπακού.

Για μία ακόμη φορά, ο Μαξ Φερστάπεν είχε επαφή με οδηγό της Mercedes-AMG στη Formula 1. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, αλλά ο Τζορτζ Ράσελ. Στον πρώτο γύρο του Αγώνα Σπριντ στο Αζερμπαϊτζάν, οι δύο οδηγοί είχαν επαφή στη στροφή 2, δίνοντας μάχη για την 3η θέση. Ο Ολλανδός έχασε αρχικά τη θέση, την οποία ανέκτησε λίγους γύρους μετά, ωστόσο το αριστερό sidepod της RB19 είχε υποστεί ζημιά.

Στα τελικά αποτελέσματα ο Φερστάπεν τερμάτισε μπροστά από τον Ράσελ, όμως ήταν εκνευρισμένος για τη μεταξύ τους επαφή. Κατηγόρησε τον Βρετανό και σε δηλώσεις του ήταν ιδιαίτερα ειρωνικός, χρησιμοποιώντας μάλιστα προκλητικά σχόλια.

Ο Ράσελ ρωτήθηκε αν είχε συνομιλία με τον Φερστάπεν, μετά τις δηλώσεις του το Σάββατο, με τον Βρετανό να αναφέρει στο racingnews365: «Δεν υπάρχει τίποτα να πω από μεριάς μου. Στην τελική, πρόκειται για αντίδραση στην ένταση της στιγμής. Δεν ξέρω αν νιώθει διαφορετικά τώρα. Ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. Δεν χρειάζομαι καμία συγγνώμη από τον Φερστάπεν. Είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και ηγείται στο πρωτάθλημα προς το παρόν. Δεν με ενοχλεί, αλλά μάλλον απογοητεύει τον εαυτό του κάνοντας τέτοια σχόλια. Ο Μαξ είναι φοβερός τύπος και οδηγός. Σχόλια σαν κι αυτά που έκανε ήταν αχρείαστα».

Ράσελ Φερστάπεν

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το συμβάν του Αγώνα Σπριντ, ο Ράσελ ανέφερε: «Για να είμαι ειλικρινής, έμεινα έκπληκτος από το πόσο μικρή ήταν η ζημιά. Περίμενα κάτι περισσότερο. Προφανώς υπήρχε επαφή, κάτι που γίνεται συχνά στον πρώτο γύρο. Περίμενα να είναι χειρότερα τα πράγματα».

Στο Grand Prix της περασμένης Κυριακής, οι δύο οδηγοί δεν βρέθηκαν δίπλα-δίπλα στην πίστα. Ο Φερστάπεν τερμάτισε 2ος, πίσω από τον teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, ενώ ο Ράσελ βρέθηκε στην 8η θέση.

Φωτογραφίες: Mercedes, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!