Formula E: Στο Βερολίνο είχαμε πάλι φεστιβάλ προσπεράσεων (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula E: Στο Βερολίνο είχαμε πάλι φεστιβάλ προσπεράσεων (vid)
Γεμάτος θέαμα και εναλλαγές θέσεων ήταν και ο δεύτερος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων στη Γερμανία.

Μετά τον πρώτο αγώνα-διαφήμιση για τη Formula E, το παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ στο Βερολίνο φιλοξένησε άλλη μία συναρπαστική μάχη. Το όγδοο ePrix της χρονιάς πρόσθεσε στις 190 προσπεράσεις του Σαββάτου, άλλες 172!

Νικητής αυτή τη φορά αναδείχθηκε ο Νικ Κάσιντι της Envision Racing, που βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου παρότι είχε εκκινήσει όγδοος! Ακολούθησε ο Τζέικ Ντένις της Avalanche Andretti ενώ το Top3 συμπλήρωσε ο Ζαν Ερίκ Βερν της DS PENSKE.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα της Formula E στο Βερολίνο

Τέταρτος τερμάτισε ο νικητής του πρώτου αγώνα στο Βερολίνο, Μιτς Έβανς, κερδίζοντας μία θέση σε σχέση με αυτή που είχε στο grid. Ακολούθησαν ο πρώην πρωταθλητής Αντόνιο Φέλιξ Ντα Κόστα της Porsche και ο Μαξιμίλιαν Γκίνθερ της Maserati που κέρδισε 15 θέσεις!

Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Πασκάλ Βερλάιν της Porsche, έμεινε στην έβδομη θέση και είδε το προβάδισμά του στην κατάταξη να ψαλιδίζεται επικίνδυνα ενώ περάσαμε το μισό της σεζόν.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Η κατάταξη του 8ου ePrix του 2023

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία οδηγών μετά το 8ο ePrix του 2023

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

Η βαθμολογία οδηγών μετά το 8ο ePrix του 2023

Η δράση συνεχίζεται στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό, με το ένατο ePrix της χρονιάς να διεξάγεται στις 6 Μαΐου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!