Χόρχε Λορένθο: Το νέο του αυτοκίνητο έχει... διαβολική ιπποδύναμη

Κώστας Μπιτσικώκος
Χόρχε Λορένθο: Το νέο του αυτοκίνητο έχει... διαβολική ιπποδύναμη
Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στους δύο τροχούς επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Lamborghini στη Σαντ'Άγκατα Μπολονέζε.

Η Lamborghini δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της που το επιθυμούν να παραλάβουν το νέο τους αυτοκίνητο απευθείας από το εργοστάσιο, μέσω του προγράμματος La Prima. Κάτι που επέλεξε ο Χόρχε Λορένθο για την Urus S, το σούπερ-SUV της ιταλικής μάρκας.

Ο 36χρονος Ισπανός αναβάτης, με 5 παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του (τρεις στο MotoGP και δύο στα 250 κ.εκ.) επισκέφθηκε την Σαντ' Άγκατα Μπολονέζε. Εκεί όχι μόνο παρέλαβε την μαύρη Urus S, αλλά επίσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και το μουσείο της μάρκας. «Η Lamborghini είναι μία από τις πιο εμβληματικές μάρκες. Αντιπροσωπεύει τα πιο ακραία σπορ αυτοκίνητα που μπορείς να αποκτήσεις. Ήθελα ένα πραγματικό αυτοκίνητο επιδόσεων, όμως να είναι ταυτόχρονα διακριτικό. Πιστεύω ότι η Urus S τα έχει όλα. Είναι δυνατή, αλλά επίσης άνετη και ασφαλής», δήλωσε ο πρώην αστέρας του MotoGP.

Η Urus S εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8 κινητήρα, ο οποίος με τη συνδρομή του διπλού turbo αποδίδει 666 ίππους που περνούν σε όλους τους τροχούς. Φυσιολογικά λοιπόν τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Χόρχε Λορένθο

Photo Credits: Automobili Lamborghini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!