WRC, Ράλλυ Κροατίας: Η λάσπη στην άσφαλτο άλλαξε τα δεδομένα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Κροατίας: Η λάσπη στην άσφαλτο άλλαξε τα δεδομένα (vid)
Ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai προηγείται στο Ράλλυ Κροατίας, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους.

Αν και ασφάλτινες, οι ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Κροατίας ταλαιπώρησαν τα πληρώματα λόγω της χαμηλής πρόσφυσης. Σε αρκετά σημεία η λάσπη είχε καλύψει την άσφαλτο, ενώ το απόγευμα έκανε την εμφάνισή της η βροχή. Ορισμένα πληρώματα επέλεξαν ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα, όμως οι χρόνοι έδειξαν ότι τελικά τα ελαστικά για στεγνό ήταν καλύτερη επιλογή. Ο αγώνας διεξάγεται σε φορτισμένο κλίμα, λόγω του θανάτου του Κρεγκ Μπριν στις 13 Απριλίου.

Στις τρεις πρωινές ειδικές διαδρομές ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai είχε αποκτήσει προβάδισμα 16,4 δλ. έναντι του Έλφιν Έβανς. Όμως το απόγευμα ο Βρετανός οδηγός της Toyota άρχισε να μειώνει την απόσταση και στο τέλος του σκέλους την έριξε στα 5,7 δευτερόλεπτα. «Η πρόσφυση βελτιώθηκε προς το τέλος της ημέρας και ελπίζω να τερματίσουμε στην πρώτη θέση», δήλωσε ο Νεβίλ.

Ο Βέλγος είναι δεύτερος στη βαθμολογία του WRC, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος αλλά και ο περσινός πρωταθλητής, Κάλε Ροβάνπερα, περιορίστηκαν στην 5η και την 8η θέση αντίστοιχα. Αιτία το κλατάρισμα ελαστικού που είχαν και οι δύο στη δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα. Ο Οζιέ τιμωρήθηκε αργότερα και με ποινή ενός λεπτού διότι μετά την αλλαγή ελαστικού δεν είχε σφίξει σωστά τη ζώνη του. Απόφαση που τον ρίχνει στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Οτ Τάνακ της M-Sport Ford (+30 δλ) και στην 4η ο Εσαπέκα Λάπι της Hyundai Motorsport (+33,4 δλ).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 116,6 χλμ.

Ράλλυ Κροατίας 2023

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!