Volkswagen ID.7: Η ηλεκτρική λιμουζίνα έρχεται το φθινόπωρο

Volkswagen ID.7: Η ηλεκτρική λιμουζίνα έρχεται το φθινόπωρο

Κώστας Μπιτσικώκος
Volkswagen ID.7: Η ηλεκτρική λιμουζίνα έρχεται το φθινόπωρο
Η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών ID. έκανε ταυτόχρονη πρεμιέρα σε Ευρώπη, Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Volkswagen στοχεύει ψηλά, στην premium κατηγορία, με το ID.7 που έκανε πρεμιέρα το απόγευμα της Δευτέρας 17 Απριλίου (δείτε εδώ ξανά το βίντεο της παρουσίασης) . Η ναυαρχίδα των μοντέλων ID. ενσωματώνει τα κορυφαία συστήματα ηλεκτροκίνησης, άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει η Volkswagen στο οπλοστάσιό της. Το λανσάρισμα του ηλεκτρικού sedan μήκους 5 μέτρων θα αρχίσει το φθινόπωρο από την Ευρώπη και την Κίνα, με την αγορά της Βόρειας Αμερικής να ακολουθεί το 2024.

Το ID.7 βασίζεται μεν στην πλατφόρμα ΜΕΒ που χρησιμοποιούν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα του Volkswagen Group, όμως εφοδιάζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που έχει στη διάθεσή του ο κατασκευαστής από το Βόλφσμπουργκ. «Ήδη από το 2026 θα προσφέρουμε την μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων από οποιαδήποτε άλλη μάρκα στην Ευρώπη. Από το σουπερμίνι ID.2 των 25.000 ευρώ έως το κορυφαίο ID.7. Στόχος μας είναι έως το 2030 το μερίδιο πωλήσεων των EV στην Ευρώπη να φθάνει το 80%», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Τόμας Σάφερ.

Volkswagen ID.7

Εξαιρετική ισχύς και αυτονομία

Το νέο, ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ των 286 ίππων κινεί τους πίσω τροχούς και λειτουργεί πιο αποδοτικά. Σε συνδυασμό με την αεροδυναμική σχεδίαση (ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις 0,23) και την μεγάλη μπαταρία, η αυτονομία φθάνει έως τα 700 χιλιόμετρα με μία φόρτιση στον κύκλο WLTP. Το Volkswagen ID.7 προσφέρει δυνατότητα ταχυφόρτισης 200 kW, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λίγα λεπτά η μπαταρία γεμίζει και πάλι.

Volkswagen ID.7

Νέο λειτουργικό σύστημα πολυμέσων για το ID.7

Στα ηλεκτρικά μοντέλα πρώτης γενιάς ID., η Volkswagen είχε δεχτεί αρκετά παράπονα όσον αφορά το software αλλά και το hardware του infotainment. Στο ID.7 αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γερμανική εταιρεία. Το νέο σύστημα πολυμέσων περιλαμβάνει μία μεγάλη οθόνη αφής 15 ιντσών, η οποία εξέχει από το ταμπλό. Προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

Volkswagen ID.7

Βελτιωμένη απόδοση έχει επίσης το σύστημα κλιματισμού, ενώ στοιχεία όπως τα καθίσματα με λειτουργία μασάζ και η ηλιοροφή με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα τα συναντάμε συνήθως στην πολυτελή κατηγορία. Μάλιστα η λειτουργία γίνεται και μέσω φωνητικών εντολών. Στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού προσφέρεται premium ηχοσύστημα 700 watt της Harman Kardon με 14 ηχεία.

Η ομπρέλα συστημάτων ασφάλειας περιλαμβάνει την ημι-αυτόνομη οδήγηση Travel Assist. Εκτός από τη διατήρηση του ID.7 στη λωρίδα κυκλοφορίας, το Travel Assist αναλαμβάνει και αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο, σε ταχύτητες άνω των 90 χλμ/ώρα. Επίσης, η ηλεκτρική λιμουζίνα της Volkswagen μπορεί να σταθμεύει και μόνη της, ακόμη και με τον οδηγό εκτός του οχήματος.

Volkswagen ID.7

Photo Credits: Volkswagen

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!