Κρεγκ Μπριν: Το «αντίο» από τον Πρόεδρο της Hyundai Motorsport

Κώστας Μπιτσικώκος
Κρεγκ Μπριν: Το «αντίο» από τον Πρόεδρο της Hyundai Motorsport
Ο 33χρονος Ιρλανδός έχασε τη ζωή του σε δοκιμές στην Κροατία, ενόψει του ράλλυ που θα διεξαχθεί στις 20-23 Απριλίου.

Οι έρευνες των κροατικών αρχών αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) για τα αίτια του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή του Κρεγκ Μπριν συνεχίζονται. Ο Ιρλανδός οδηγός της Hyundai τραυματίστηκε θανάσιμα όταν – σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες – ένα κομμάτι από ξύλινο φράχτη εισήλθε μέσω του παρμπρίζ (ή του πλαϊνού παραθύρου) στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και χτύπησε τον Μπριν στον λαιμό.

Οι αγωνιζόμενοι στο WRC αλλά και όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι σε σοκ, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι χάθηκε με αυτόν τον τρόπο ο Μπριν. Το δικό του μήνυμα για το τραγικό γεγονός έστειλε ο Πρόεδρος της Hyundai Motorsport. «Ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε αυτό που έχει συμβεί και μάλλον θα περάσει πολύς καιρός. Ο Κρεγκ είχε ένα μεγάλο πάθος για τα ράλλυ και ήταν κάτι παραπάνω από ένας οδηγός. Ήταν ένας πραγματικός λάτρης του σπορ. Δεν έκρυβε τα πραγματικά του συναισθήματα, κάτι που τον έκανε αγαπητό σε όλο τον κόσμο», ανέφερε – μεταξύ άλλων – στη δήλωσή του ο Σον Κιμ.

«Ο Κρεγκ ήταν όμως και ένας εξαιρετικός οδηγός. Στο πρόσφατο Ράλλυ Σουηδίας (σ.σ. τερμάτισε στη 2η θέση) έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες. Η παρουσία στο βάθρο σήμαινε πολλά για εμάς, όμως ήταν εμφανές πόσα πολλά σήμαινε και για τον ίδιο. Αφήνει πίσω του μία κληρονομία στη Hyundai Motorsport και σε όλη την οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού που δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια. Αναπαύσου εν ειρήνη, καλέ μου φίλε».

Κρεγκ Μπριν

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!