WRC: Ο Κρεγκ Μπριν έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών

Newsroom
WRC: Ο Κρεγκ Μπριν έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών
Την είδηση του θανάτου του 33χρονου Ιρλανδού οδηγού επιβεβαίωσε η Hyundai Motorsport.

Την τελευταία του πνοή σε δυστύχημα με το αγωνιστικό Hyundai i20 N Rally1 άφησε ο Κρεγκ Μπριν. Ο Ιρλανδός οδηγός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια δοκιμών, πριν το Ράλλυ Κροατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας του, ο συνοδηγός του, Τζέιμς Φάλτον, είναι καλά στην υγεία του.

Ο 33χρονος οδηγός είχε επιστρέψει φέτος στη Hyundai μετά από μία σεζόν στην M-Sport Ford. Στην καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μετρούσε 81 συμμετοχές, με 8 παρουσίες στο βάθρο. Το 2014 είχε νικήσει στο Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο προσμετρούσε τότε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC).

Έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η κροατική αστυνομία.

To WRC δημοσίευσε μια ολιγόλογη ανακοίνωση: «Η οικογένεια του WRC είναι σοκαρισμένη και λυπημένη με την πληροφορία του θανάτου του Κρεγκ Μπριν. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Κρεγκ αυτήν την απίστευτα θλιβερή στιγμή».

Συλληπητήρια έστειλε και ο Πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Mπεν Σουλαγέμ: «Εκ μέρους της FIA, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Craig Breen μετά τον θάνατο του λόγω ενός ατυχήματος κατά τη διάρκεια ιδιωτικών δοκιμών. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους αγαπημένους του και την κοινότητα των Ράλλυ αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

UPDATE: Οι πρώτες πληροφορίες από την Κροατία αναφέρουν ότι το δυστήχημα συνέβη γύρω στις 12:20 τοπική ώρα στην περιοχή Lobor. Το i20 N Rally1 που οδηγούσε ο Μπριν βγήκε εκτός δρόμου και χτύπησε με το εμπρός αριστερά μέρος σε μια κολώνα, με αποτέλεσμα το θάνατο του άτυχου οδηγού. Στον κροατικό Τύπο εμφανίστηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

breen

breen

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!