NASCAR: Απέβαλε δια βίου οδηγό που προσπάθησε να στραγγαλίσει γυναίκα

Newsroom
Ο 27χρονος Κόντι Γουέρ κατέβαλε εγγύηση και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το δια βίου αποκλεισμό του οδηγού Κόντι Γουέρ από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, αποφάσισε το NASCAR. Ο 27χρονος Γουέρ συνελήφθη τη Δευτέρα από την αστυνομία της Κομητείας Άιρεντελ στη Βόρεια Καρολίνα, μετά από καταγγελία ότι προσπάθησε να στραγγαλίσει μία γυναίκα, πράξη που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της. Η εγγύηση ορίστηκε για τις 3.000 δολάρια, την οποία κατέβαλε και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Η σχέση του Γουέρ με τη συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει γίνει γνωστή.

Η ομάδα του κατηγορούμενου οδηγού – Rick Ware Racing – η οποία ανήκει στον πατέρα του, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αποδέχεται την απόφαση των διοργανωτών του NASCAR. «Έχουμε ενημερωθεί σχετικά με το συμβάν στο οποίο εμπλέκεται ο Κόντι Γουέρ και την επ' αόριστον αποβολή του. Κατανοούμε τη θέση του NASCAR πάνω σε αυτό το θέμα και αποδεχόμαστε την απόφαση».

Ο Γουέρ μετρά 97 αγώνες στο NASCAR Cup από το 2017 μέχρι σήμερα, με καλύτερο αποτέλεσμα την 6η θέση στο International Speedway της Ντεϊτόνα, πέρυσι τον Αύγουστο.