Porsche Sprint Challenge: Τίτλος για Λεβί-Πολυχρονίδη (vid)

Porsche Sprint Challenge: Τίτλος για Λεβί-Πολυχρονίδη (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Porsche Sprint Challenge: Τίτλος για Λεβί-Πολυχρονίδη (vid)
Ο Ισραηλινός οδηγός κατέκτησε το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής υπό την καθοδήγηση του Έλληνα team manager.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηε το Porsche Sprint Challenge Middle East, για τον Αριέλ Λεβί. Με όπλο τη σταθερότητα, το καθαρό μυαλό και τα καλά αποτελέσματα σε όλο το εύρος της σεζόν, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για το 2023!

Ο Αριέλ είναι ένας οδηγός που γαλουχήθηκε επί ελληνικού εδάφους, ξεκινώντας από το karting αγωνιζόμενος με τα χρώματα της PRT Motorsport, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Γιώργου Πολυχρονίδη. Και μαζί, έχουν κάνει το επόμενο βήμα, με τον Έλληνα coach/manager να βρίσκεται στο πλευρό του ταλαντούχου οδηγού στη φετινή, παρθενική εμπλοκή στους αγώνες αυτοκινήτου.

Αριέλ Λεβί στο Άμπου Ντάμπι

Σας δείξαμε αναλυτικά τι έκαναν μαζί στο άκρως ανταγωνιστικό Porsche Supercup, που διεξάγεται παράλληλα με τα Grand Prix της Formula 1, στο πλαίσιο αποστολής του Gazzetta στη θρυλική πίστα του Σπα-Φράνκορσαμπ στο Βέλγιο. Μάλιστα τότε, είχαμε τη σπάνια ευκαιρία να περάσουμε χρόνο στα γκαράζ της ομάδας του Αριέλ και να ψηλαφίσουμε το αγωνιστικό θηρίο με το οποίο μαχόταν στις πίστες.

Μετά από την επιτυχημένη εμπλοκή σε αυτό το θεσμό αλλά και το Porsche Carrera Cup Deutschland, ο Λεβί συνέχισε τα «εντατικά μαθήματα» σε αυτό το χώρο. Σήμερα, είναι ήδη πρωταθλητής έχοντας μόλις 17 αγώνες στο ενεργητικό του. Ας δούμε το πως.

Στο Αντίστοιχο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής όπου αγωνίζεται με το ίδιο αυτοκίνητο, ξεκίνησε με τη σεζόν με δύο βάθρα στο Σακχίρ του Μπαχρέιν, τα οποία διαδέχθηκαν δύο νίκες στην ίδια πίστα στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της σεζόν.



Η συνέχεια ήταν στη Γιας Μαρίνα του Άμπου Ντάμπι, την πίστα του Ντουμπάι, ξανά στο Μπαχρέιν και η αυλαία της σεζόν έκλεισε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, πάλι στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1.

Συνολικά είχε 2 νίκες και 7 επιπλέον παρουσίες στο βάθρο, αποτελέσματα που έφτασαν τη συνολική βαθμολογική συγκομιδή του στους 335 πόντους, την ώρα που ο πλησιέστερος αντίπαλός του, ο Βέλγος Γκισλέν Κορντέλ, έμεινε στους 313.

Ο Γιώργος Πολυχρονίδης, μίλησε στο Gazzetta για την επιτυχία του οδηγού του: «Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε το συγκεκριμένο θεσμό για να μαζέψουμε εμπειρία και ώρες εξοικείωσης με το αυτοκίνητο, ενόψει της νέας σεζόν. Σε αυτή θα συμμετέχουμε στο γερμανικό αλλά και στο βελγικό πρωτάθλημα Porsche Carrera Cup . Από την αρχή όμως, το ταλέντο του Αριέλ δεν άφηsε καμία αμφιβολία ότι θα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του θεσμού. Θεωρώ ότι μετά από έξι διπλούς αγώνες, με εννέα παρουσίες στο βάθρο, είναι άξιος πρωταθλητής. Ειδικά έχοντας κατά νου πως συμμετέχει σε αγώνες αυτοκινήτων εδώ και μόνο 11 μήνες, Θεωρώ ότι αυτό θα του δώσει αρκετή αυτοπεποίθηση για την νέα αγωνιστική σεζόν αλλά ταυτόχρονα, ανεβάζει τον πήχη και τις προσδοκίες. Είμαστε όμως έτοιμοι για το επόμενο βήμα».

Ο απεσταλμένος του Gazzetta στο Grand Prix Βελγίου, Πάνος Σεϊτανίδης, με τον Γιώργο Πολυχρονίδη

Ο απεσταλμένος του Gazzetta στο Grand Prix Βελγίου, Πάνος Σεϊτανίδης, με τον Γιώργο Πολυχρονίδη

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!