Ψηλαφίζουμε μία αγωνιστική Porsche 911 GT3 Cup (vid)

Ψηλαφίζουμε μία αγωνιστική Porsche 911 GT3 Cup (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ψηλαφίζουμε μία αγωνιστική Porsche 911 GT3 Cup (vid)
Ταξιδέψαμε στο Σπα για το Porsche Supercup και παρουσιάζουμε το αγωνιστικό θηρίο του Αριέλ Λεβί. Αποστολή-Βέλγιο: Πάνος Σεϊτανίδης.

Μπορεί στα αγωνιστικά τριήμερα του μαγικού κόσμου της Formula 1 η προσοχή να στρέφεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως υπάρχουν κι άλλοι θεσμοί που «τρέχουν» παράλληλα και προσφέρουν άφθονο θέαμα.

Και δεν αναφέρομαι μόνο σε άλλες κατηγορίες μονοθεσίων, όπως η Formula 2 και η Formula 3. Παραδοσιακά, ένας θεσμός που ακολουθεί το ευρωπαϊκό καλεντάρι της F1, είναι αυτός του Porsche Supercup.

Πέρυσι είχα τρελαθεί με τον ήχο όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στην κερκίδα σε ένα Grand Prix – στο Red Bull Ring της Αυστρίας. Ατελείωτο grid, γερμανικά θηρία και το κυριότερο: συγκλονιστικός θόρυβος!

Αριέλ Λεβί

Φέτος είχα την ευκαιρία να ζήσω αυτό το θεσμό από πιο κοντά, ταξιδεύοντας στην πίστα του Σπα-Φρανκορσαμπ στο Βέλγιο, καλεσμένος της PRT Motorsport. Πρόκειται για μία ομάδα που ξεχωρίζει στο εγχώριο karting, έχει ζηλευτή ακαδημία ανάδειξης ταλέντων και πλέον διαθέτει στις εγκαταστάσεις της και προσομοιωτή karting.

Θα μου πείτε: «Τι σχέση όμως έχει το karting με το Porsche Supercup;». Εύλογη απορία. Ένας οδηγός που αποτελεί ευχάριστη-έκπληξη φέτος στο Porsche Supercup και το Porsche Carrera Cup Deutschland είναι ο Αριέλ Λεβί που ξεκίνησε από τα kart, αγωνιζόμενος και στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση της PRT και του Γιώργου Πολυχρονίδη. Και μαζί, έχουν κάνει το επόμενο βήμα, με τον Έλληνα coach/manager να βρίσκεται στο πλευρό του Ισραηλινού σε κάθε πίστα.

Γιώργος Πολυχρονίδης

Θα σας πούμε πιο πολλά για το project προσεχώς, μιλήσαμε άλλωστε με τους προαναφερθέντες αλλά και με τον επικεφαλής της Huber Racing, Κριστόφ Ουμπέρ. Προς το παρόν, σας έχουμε κάτι που ελπίζουμε να βρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Η επιτυχημένη ομάδα μας άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της και μας άφησε να ψηλαφίσουμε την αγωνιστική 911 GT3 Cup (Type 992) του Αριέλ. Να μπούμε εντός της και να χαζέψουμε με το τιμόνι και τα ηλεκτρονικά, να δούμε τι (δεν) έχει κάτω από το καπό, τα επιβλητικά δισκόφρενα, την τεράστια πίσω αεροτομή, τον θηριώδη 4λιτρο κινητήρα που προσφέρει 510 άλογα.

Κοινώς, όσα θέλει να δει ένας γνήσιος petrol-head για να καλύψει το κενό δίχως Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο! Περισσότερα, πατώντας play!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!