Porsche Sprint Challenge: Διπλός θρίαμβος για Λεβί-Πολυχρονίδη

Πάνος Σεϊτανίδης
Porsche Sprint Challenge: Διπλός θρίαμβος για Λεβί-Πολυχρονίδη
Ο Ισραηλινός οδηγός κατέκτησε δύο νίκες στην πίστα του Μπαχρέιν, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα team manager.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξελίσσεται το Porsche Sprint Challenge Middle East, για τον Αριέλ Λεβί. Ο Ισραηλινός οδηγός κατέκτησε την pole position και τη μετέτρεψε σε νίκη και στους δύο αγώνες που έγιναν στο Μπαχρέιν στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της σεζόν.

Ο Αριέλ είναι ένας οδηγός που γαλουχήθηκε επί ελληνικού εδάφους, αγωνιζόμενος στα kart με τα χρώματα της PRT Motorsport, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Γιώργου Πολυχρονίδη. Και μαζί, έχουν κάνει το επόμενο βήμα, με τον Έλληνα coach/manager να βρίσκεται στο πλευρό του ταλαντούχου οδηγού στη φετινή «περιπέτειά» στους αγώνες αυτοκινήτου.

Αριέλ Λεβί

Ίσως θυμάστε το σχετικό αφιέρωμα στη συμμετοχή τους στους αγώνες του άκρως ανταγωνιστικού Porsche Supercup, που λάμβανε χώρα παράλληλα με τα Grand Prix της Formula 1 – στη συγκεκριμένη περίπτωση στη θρυλική πίστα του Σπα-Φράνκορσαμπ.

Μάλιστα είχαμε τη σπάνια ευκαιρία να περάσουμε χρόνο στα γκαράζ της ομάδας του Αριέλ και να ψηλαφίσουμε το αγωνιστικό θηρίο με το οποίο μαχόταν στις πίστες.

Αριέλ Λεβί

Μετά από την επιτυχημένη εμπλοκή σε αυτό το θεσμό αλλά και το Porsche Carrera Cup Deutschland, ο Λεβί δεν πήγε διακοπές. Αντίθετα δοκιμάζεται σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που του δίνει την ευκαιρία να συλλέξει εμπειρίες στους αγώνες αυτοκινήτου αφού είχε μόλις 10 αγώνες «στην πλάτη».

Στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν, σε μία πίστα άγνωστη για εκείνον, κατάφερε να ανέβει δις στο βάθρο, τερματίζοντας και στους δύο αγώνες στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Ο δεύτερος γύρος έλαβε ξανά χώρα στο σιρκουί του Σακχίρ και ο συνδυασμός pole-νίκης και στους δύο αγώνες, πρόσφερε συνολικά 70 πόντους στον Λεβί, με αποτέλεσμα πλέον να προηγείται στη βαθμολογία με 124 πόντους – είναι ο μοναδικός από τους 21 οδηγούς στο grid με τριψήφιο αριθμό βαθμών στο ενεργητικό του!

Ο Γιώργος Πολυχρονίδης, μίλησε στο Gazzetta για την επιτυχία του οδηγού του: «Ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσει αυτή η χρόνια! Pole position και νίκη και στους δύο αγώνες αλλά το σημαντικότερο, με εμφανή την πρόοδο από τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει όλο τον χρόνο. Παρότι είναι μόλις η πρώτη σεζόν εμπλοκής του Αριέλ με αγώνες αυτοκινήτων, είναι πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής. Είναι ένα εξαιρετικό φινάλε στη χρονιά μας, τώρα το κεφάλι κάτω και δουλειά ενόψει του γύρου του Άμπου Ντάμπι, στα τέλη Ιανουαρίου».

Ο τρίτος γύρος της σεζόν διεξάγεται στην πίστα της Γιας Μαρίνα στο Άμπου Ντάμπι, στις 28-29 Ιανουαρίου. Το σιρκουί που πρόσφατα φιλοξένησε και τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!