Νέο Renault 5: Δοκιμές για το ηλεκτρικό σουπερμίνι του 2024

Νέο Renault 5: Δοκιμές για το ηλεκτρικό σουπερμίνι του 2024

Νέο Renault 5: Δοκιμές για το ηλεκτρικό σουπερμίνι του 2024
Η γαλλική μάρκα μοιράστηκε λεπτομέρειες για το διάδοχο του θρυλικού μοντέλου, το οποίο επιστρέφει στους δρόμους ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Δοκιμές σε κάθε είδος τερέν και πρόσφυσης πραγματοποιούν αυτή την περίοδο τα πρωτότυπα του Renault 5, το οποίο θα αποκαλυφθεί και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2024. Το 100% ηλεκτρικό Renault 5 κάνει χρήση της πλατφόρμας CMF-B EV, η οποία θα του εξασφαλίζει χαμηλό βάρος (με όφελος στην αυτονομία) και πλούσιους χώρους σε σχέση με τις εξωτερικές του διαστάσεις.

Ο διάδοχος του θρυλικού Renault 5 θα έχει ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία όμως τεχνολογικά θα είναι... φουτουριστικό. Ο ηλεκτροκινητήρας του θα αποδίδει 136 ίππους και η μπαταρία του θα ξεπερνά σε χωρητικότητα τις 50 kW, εξασφαλίζοντας αυτονομία έως 400 χλμ. Το ηλεκτρικό μοτέρ του Renault 5 θα είναι κατά 20 κιλά ελαφρύτερο από αυτό του ΖΟΕ, ενώ παράλληλα θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις.

Η χρήση της νέας πλατφόρμας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεπάγεται μειωμένο κόστος παραγωγής κατά περίπου 30% σε σχέση με το ΖΟΕ. Κάτι που θα επιτρέψει στη γαλλική εταιρεία να διατηρήσει την τιμή του Renault 5 σε λογική τιμή. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχου μεγέθους Volkswagen ID.2 θα έχει βασική τιμή κάτω από 25.000 ευρώ.

Renault 5

Photo Credits: Renault Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!