Formula 1, Αυστραλία: O Μάρκο «αδειάζει» τον Πέρεζ για το πρόβλημα στο Q1

Formula 1, Αυστραλία: O Μάρκο «αδειάζει» τον Πέρεζ για το πρόβλημα στο Q1
Ο Χέλμουτ Μάρκο διαφωνεί με τον Σέρχιο Πέρεζ, πως υπήρξε πρόβλημα στο μονοθέσιό του που τον οδήγησε σε έξοδο στις κατατακτήριες δοκιμές της F1 στο Άλμπερτ Παρκ.

Κάτι ύποπτο συμβαίνει στις τάξεις της Red Bull Racing στην Αυστραλία. Ο Σέρχιο Πέρεζ είχε ένα καταστροφικό Σάββατο στο Άλμπερτ Παρκ. Στις κατατακτήριες δοκιμές και συγκεκριμένα στο Q1, ο Μεξικανός οδηγός μπλόκαρε τον εμπρός δεξί τροχό του και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Το μονοθέσιο δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από τα χαλίκια κι έτσι έμεινε εκτός συνέχειας.

Μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών, ο Πέρεζ δήλωσε πως υπήρξε πρόβλημα στην κατανομή πέδησης της RB19. Η τεχνική βλάβη εμφανίστηκε πρώτη φορά στο FP3, ωστόσο δεν επιδιορθώθηκε ποτέ και ως αποτέλεσμα ο νικητής του GP Σαουδικής Αραβίας θα εκκινήσει τον αγώνα στην Αυστραλία τελευταίος.

Ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι με τον Πέρεζ. Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, διαφώνησε με τον οδηγό της αυστριακής ομάδας σχετικά με την αιτία που τον οδήγησε σε έξοδο στο Q1.

«Είχαμε πρόβλημα με το engine braking στην τρίτη περίοδο δοκιμών. Κατά το φρενάρισμα, δεν είχαμε τις σωστές ρυθμίσεις. Λόγω αυτού, ο Σέρχιο δεν ένιωθε άνετα και είχε έντονη υποστροφή. Υπήρχε μια μικρή ώθηση από τον κινητήρα αλλά το πρόβλημα του Πέρεζ στις κατατακτήριες δεν έχει σχέση με αυτό των ελεύθερων δοκιμών. Στην αρχή της διαδικασίας των κατατακτηρίων, ήταν ολισθηρό το οδόστρωμα και δυστυχώς βγήκε εκτός», είπε ο Αυστριακός στο Servus TV.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ένα μονοθέσιο της Red Bull Racing θα εκκινήσει εκτός της πρώτης 10άδας. Στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, ο Μαξ Φερστάπεν εκκίνησε 15ος, έπειτα από πρόβλημα στον άξονα μετάδοσης στο Q2. Όμως τίποτα δεν τον σταμάτησε από το να τερματίσει στη 2η θέση.

Θα καταφέρει ο Πέρεζ στον αγώνα της Αυστραλίας να ανέβει στο βάθρο;

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!