Formula 1, Αυστραλία: Εκνευρισμός και απογοήτευση στη Ferrari μετά τις κατατακτήριες

Formula 1, Αυστραλία: Εκνευρισμός και απογοήτευση στη Ferrari μετά τις κατατακτήριες
Η ιταλική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε στις κατατακτήριες δοκιμές του Άλμπερτ Παρκ και αύριο θα έχει δύσκολο έργο στον αγώνα.

Οι φόβοι της Scuderia Ferrari για την ταχύτητα της SF-23 στο Grand Prix Αυστραλίας επιβεβαιώθηκαν στις κατατακτήριες δοκιμές. Οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ δεν κατάφεραν να αντλήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων του μονοθεσίου τους. Ως αποτέλεσμα, περιορίστηκαν στις θέσεις 5 και 7, με τη διαφορά από τον poleman, Μαξ Φερστάπεν, να είναι στο μισό δευτερόλεπτο.

Η επίδοση της Scuderia δεν ικανοποίησε ούτε την ομάδα, ούτε τους οδηγούς. Μετά το τέλος του Q3, o επικεφαλής των «κόκκινων», Φρεντ Βασέρ, ήταν απογοητευμένος με το αποτέλεσμα.

«Υπάρχει εκνευρισμός για το αποτέλεσμα. Δεν ήταν εύκολες κατατακτήριες, οι διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων ήταν πολύ μικρές και οι συνθήκες δύσκολες. Έτσι ήταν όμως για όλους. Είχαμε συζητήσεις σχετικά με την προθέρμανση των ελαστικών. Υπάρχει όμως απογοήτευση, διότι δεν κάναμε την τέλεια δουλειά. Δεν ήμασταν όμως μακριά από ένα καλό αποτέλεσμα», είπε ο Γάλλος στο F1 TV.

Ο Βασέρ, μίλησε για το λόγο που πιστεύει πως μπορούσαν να πάρουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές: «Το τελικό αποτέλεσμα είναι εκνευριστικό. Αν δούμε τις θέσεις της κατάταξης… ο Κάρλος έχασε δύο δέκατα του δευτερολέπτου στην πρώτη στροφή. Αυτό θα μας έφερνε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Σαρλ δεν ήταν χαρούμενος με τη δεύτερη προσπάθειά του. Η θετική πλευρά είναι πως ίσως είμαστε πιο κοντά απ’ ότι συνήθως. Θα δούμε τι θα γίνει στον αγώνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Κάναμε πιστεύω καλές επιλογές στο στήσιμο του μονοθεσίου».

Για πρώτη φορά στο 2023 η Ferrari δεν σημείωσε στις κατατακτήριες δοκιμές επίδοση εντός των τριών πρώτων θέσεων. Έπειτα από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στη χρονιά, στο ιταλικό εργοστάσιο είχαν προϊδεάσει πως θα εστιάσουν περισσότερο στο ρυθμό αγώνα.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!