Formula 1: Η Ferrari έκανε την αυτοκριτική της και κοιτάζει μπροστά

Formula 1: Η Ferrari έκανε την αυτοκριτική της και κοιτάζει μπροστά
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Κάρλος Σάινθ, μίλησε για το κακό ξεκίνημα της ιταλικής ομάδας στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 και τα επόμενά της βήματα.

Παρά την αισιοδοξία που επικρατούσε στις τάξεις της Scuderia Ferrari κατά τη διάρκεια του χειμώνα ενόψει της σεζόν του 2023, η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική. Η SF-23 δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και αυτό έχει αφήσει τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ ιδιαίτερα απογοητευμένους.

Έπειτα από δύο αγώνες, η ομάδα του Μαρανέλο, έχει περιοριστεί στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1. Αυτό δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό για το ιταλικό εργοστάσιο, με τον Κάρλος Σάινθ να αναλύει το πώς είναι να οδηγεί την SF-23.

«Είναι ένα μονοθέσιο στο οποίο πολύ δύσκολα μπορείς να βρεις το σωστό στήσιμο. Είναι απρόβλεπτο στον αγώνα, “τρώει” πολύ τα ελαστικά του. Πρέπει να το βελτιώσουμε. Έπειτα από την ανάλυση των δύο πρώτων αγώνων, δεν μπορούμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στις κατατακτήριες και τον αγώνα. Είμαστε σχετικά κοντά στις κατατακτήριες, αλλά πολύ πίσω στον αγώνα. Πρέπει ως ομάδα να κάνουμε καλύτερη δουλειά», ανέφερε ο 28χρονος στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστραλίας.

Όταν ο Ισπανός ρωτήθηκε από το motorsport week για το πότε συνειδητοποίησαν στη Ferrari πως βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού, απάντησε: «Είναι μία δύσκολη ερώτηση. Με τις αλλαγές των κανονισμών, πιστεύαμε πως όλα όσα είδαμε σε εμάς θα ήταν φυσιολογικά με όλους. Η έλλειψη κάθετης δύναμης θα έκανε τα μονοθέσια πιο δύσκολα στην οδήγηση. Πιστεύαμε πως παρά τους συμβιβασμούς που κάναμε με το μονοθέσιο και με τους στόχους που θέσαμε, πως όλα θα πάνε καλά. Στις δοκιμές είδαμε αμέσως πως οι άλλες ομάδες δεν υπέφεραν από τις αλλαγές των κανονισμών. Ήταν ταχύτεροι σε σχέση με πέρυσι και αυτό μας έβαλε σε σκέψεις πως κάτι δεν κάναμε σωστά. Το καλό μετά την ανάλυση που κάναμε, είναι πως γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας. Ξέρουμε γιατί το μονοθέσιό μας είναι δύσκολο στην οδήγηση, το είδαμε στα δεδομένα μας και είμαι σίγουρος πως οι αντίπαλοί μας δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με εμάς. Οπότε, είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η Ferrari αναμένεται να «κουμπώσει» την πρώτη της αναβάθμιση στον επόμενο αγώνα της Formula 1, στο Αζερμπαϊτζάν. Το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων όμως, θα παρουσιαστεί στον αγώνα της Ίμολα.


Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!