Το σύστημα που αλλάζει για πάντα την Alfa Romeo

Το σύστημα που αλλάζει για πάντα την Alfa Romeo

Το σύστημα που αλλάζει για πάντα την Alfa Romeo
Η ιταλική μάρκα μπαίνει σε μία νέα εποχή, χάρη στο προηγμένο υβριδικό της σύστημα, Plug-in Hybrid Q4, που δίνει επιπλέον ισχύ στο πρώτο C-SUV στην ιστορία της.

Με το σύστημα Plug-in Hybrid Q4, για πρώτη φορά στην ιστορία της Alfa Romeo, ένα μοντέλο της έχει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για εκτεταμένο διάστημα. Την ίδια στιγμή το σύστημα προσφέρει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας χάρη στη μετάδοση σε όλους τους τροχούς, αλλά και βελτιωμένη οδηγική απόλαυση χάρη σε μια σειρά μηχανολογικών επιλογών, αλλά στην υψηλή συμμετοχή του πίσω άξονα στην κίνηση του αυτοκινήτου.

Η Tonale σημείωσε μια σειρά από πρωτιές για την ιταλική μάρκα, αποτελώντας το πρώτο C-SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, αλλά και το πρώτο με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης. Η έλευση της Tonale Plug-in Hybrid Q4, που είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας, φέρνει ακόμα μια πρωτιά, με τη συγκεκριμένη έκδοση να φέρνει την τεχνολογία φόρτισης μέσω δικτύου ηλεκτροδότησης. Για να το επιτύχουν αυτό, οι μηχανικοί της Alfa Romeo βασίστηκαν σε μια σειρά αποκλειστικών στοιχείων, τα οποία περιλαμβάνουν:

​Alfa Romeo Tonale Plug In Hybrid Q4

  • Έναν Turbo βενζινοκινητήρα με μέγιστη απόδοση 180 ίππους στις 5.750σ.α.λ. και ειδική ισχύ 138 ίππων ανά λίτρο. Η ροπή του συγκεκριμένου συνόλου φτάνει τα 270Nm στις μόλις 1.850σ.α.λ.
  • Έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 90kW (122 ίπποι) με ροπή 250Nm.
  • Το κύκλωμα τάσης των 306V, το οποίο χάρη στην μπαταρία τεχνολογίας λιθίου-ιόντων χωρητικότητας 15,5kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα με την απαραίτητη για τη λειτουργία του ενέργεια.
  • Ειδικότερα η μπαταρία έχει τη δυνατότητα παροχής ισχύος έως 100kW, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες του ηλεκτροκινητήρα, ενώ παράλληλα διαθέτει δικό της κύκλωμα ψύξης για βέλτιστη απόδοση και αντοχή.
  • Το σύστημα τετρακίνησης Q4 που για πρώτη φορά συνεργάζεται με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης και εξασφαλίζει εντελώς αυτόματα και με άμεσο τρόπο τη διαχείριση της ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα. Η ρύθμιση του συστήματος διαφοροποιείται με βάση και την επιλογή του οδηγού στο σύστημα παραμετροποίησης Alfa DNA.

Alfa Romeo Tonale

Τα παραπάνω στοιχεία ενισχύουν περαιτέρω τα ήδη προηγμένα μηχανικά χαρακτηριστικά της Tonale, τα οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνουν ανεξάρτητη ανάρτηση και στους δύο άξονες (γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω), το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, αλλά και σύστημα πέδησης brake-by-wire. Παράλληλα, η τοποθέτηση της μπαταρίας συνολικού βάρους 125 κιλών στο πίσω μέρος σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα προσφέρουν το ιδανικό ζύγισμα των μαζών του αυτοκινήτου, το οποίο στην Tonale Plug-in Hybrid Q4 προσεγγίζει το 50:50 ανάμεσα στους δύο άξονες, ενώ χαμηλότερο είναι και το κέντρο βάρους για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα. Τέλος, η μεγάλη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς βελτιώνει την ευελιξία του αυτοκινήτου, προσδίδοντάς του κατά περίπτωση χαρακτηριστικά αυτοκινήτων με μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Alfa Romeo Tonale

Με το σύστημα Plug-in Hybrid Q4 να καλύπτει απόλυτα το δυναμικό προφίλ που απαιτεί το όνομα Alfa Romeo, το πρώτο μοντέλο της ιταλικής μάρκας που έχει τη δυνατότητα φόρτισης μέσω του δικτύου ηλεκτροδότησης, προσφέρει παράλληλα αυτονομία αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης που ξεπερνά τα 80χλμ. Η συνολική αυτονομία ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα, οι εκπομπές CO2 είναι 26γρμ./χλμ., ενώ η δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε λιγότερο από 2,5 ώρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!