Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale PHEV Q4, πόσο κοστίζει; (vid)

Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale PHEV Q4, πόσο κοστίζει; (vid)

Κώστας Παστρίμας
Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale PHEV Q4, πόσο κοστίζει; (vid)
Η κορυφαία έκδοση της Tonale είναι πλέον διαθέσιμη στη χώρα μας με απόδοση 280 ίππων.

Η Alfa Romeo Tonale από μόνη της είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά SUV της αγοράς, πόσο μάλλον όταν προσφέρεται με το διάσημο «τετράφυλλο τριφύλλι» της ιταλικής μάρκας. Η Tonale PHEV Q4 δημιουργήθηκε για να ολοκληρώσει την γκάμα του αυτοκινήτου συνδυάζοντας την νέα εξηλεκτρισμένη εποχή της μάρκας μαζί με το κορυφαίο επίπεδο σπορ απόδοσης.

Πλέον το σπορ SUV είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στην ελληνική αγορά σε δύο κορυφαίες εκδόσεις Veloce (58.100 ευρώ) και Edizione Speciale (55.900 ευρώ – περιορισμένης παραγωγής). Στα μέσα του έτους, αναμένεται να συμπληρωθεί η γκάμα της Tonale Plug-in Hybrid Q4 και με τις υπόλοιπες εκδόσεις εξοπλισμού που είναι ήδη διαθέσιμες με τους υβριδικούς κινητήρες βενζίνης και diesel.

Alfa Romeo

Η Tonale Q4 είναι εξοπλισμένη με το υβριδικό σύστημα τελευταίας γενιάς της Alfa Romeo το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.3 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα 90kW με συνολική απόδοση 280 ίππους. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο 6 σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς χάρη στο σύστημα Q4. Οι επιδόσεις είναι κορυφαίες με τα 0-100 Km/h να έρχονται σε 6,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 206Km/h.

Alfa Romeo

Η μπαταρία που συνοδεύει την Tonale έχει χωρητικότητα 15,5 kWh και είναι σε θέση να χαρίσει ηλεκτρική αυτονομία 80 χιλιομέτρων στο αυτοκίνητο, ενώ η συνολική αυτονομία ξεπερνάει τα 600 χιλιόμετρα. Παράλληλα, η Alfa Romeo έχει εξασφαλίσει μοναδική οδηγική συμπεριφορά στο SUV με καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD, αλλά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Veloce.

Βίντεο της Tonale Q4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!