Formula 1: Ο Μάικλ Μάσι επέστρεψε (vid)

Formula 1: Ο Μάικλ Μάσι επέστρεψε (vid)
Μία γνώριμη φυσιογνωμία επέστρεψε στα paddock της F1 στην Αυστραλία και σίγουρα κάποιοι δεν ενθουσιάστηκαν.

Τελευταία φορά που οι κάμερες απαθανάτισαν τον Μάικλ Μάσι στα paddock της Formula 1 ήταν το 2021. Κρατούσε τη βαλίτσα του και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι. Έκτοτε, δεν ξαναείδαμε τον αρνητικό πρωταγωνιστή εκείνου του ανατρεπτικού τελικού.

Έπειτα από έρευνα της FIA για τους τελευταίους γύρους στη Γιας Μαρίνα που έκριναν το πρωτάθλημα, διαπιστώθηκε πως υπήρξε ανθρώπινο λάθος και δεν ακολουθήθηκαν όπως έπρεπε οι κανονισμοί της Formula 1. Ως αποτέλεσμα, ο Μάσι εκπαραθυρώθηκε από τη θέση του Διευθυντή Αγώνα αρχικά και λίγους μήνες μετά αποχώρησε πλήρως από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έπειτα από 15 μήνες, βρέθηκε και πάλι στα paddock της F1 στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστραλίας. Ο Μάσι είναι Ανεξάρτητος Πρόεδρος της Επιτροπής του τοπικού πρωταθλήματος Supercars. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές μηχανοκίνητο σπορ στη χώρα. Όπως είναι λογικό, πολλές κάμερες στάφηκαν προς το πρόσωπό του.

Ο λόγος που βρίσκεται στο Άλμπερτ Παρκ, είναι επειδή τα Supercars αποελούν υποστηρικτικό θεσμό στο πλαίσιο του τριημέρου της Formula 1, πραγματοποιώντας δικό τους αγώνα. Λόγω της δημοφιλίας του θεσμού, περισσότεροι από 60.000 θεατές βρίσκονται στις κερκίδες από την Παρασκευή, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε άλλες πίστες.

Επιπλέον, ο Μάσι, το 2023 διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Karting της Αυστραλίας.


Φωτογραφίες: msportbanter/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!