Ράικονεν: «Στο NASCAR δεν χρειάζεσαι DRS για να προσπεράσεις»

Ράικονεν: «Στο NASCAR δεν χρειάζεσαι DRS για να προσπεράσεις»
Ο πρώην πρωταθλητής της F1 λίγο πριν αγωνιστεί στο NASCAR στην πίστα του Όστιν, ρωτήθηκε για τις διαφορές ανάμεσα στους δύο θεσμούς.

«Άρωμα Formula 1» έχει ο κυριακάτικος αγώνας του NASCAR στο COTA του Τέξας. Στο grid βρίσκονται οι πρώην πρωταθλητές της F1, Κίμι Ράικονεν και Τζένσον Μπάτον, με τον Φινλανδό να εκκινεί από την 22η θέση και τον Βρετανό από την 24η.

Ο Ράικονεν βρέθηκε απέναντι στους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου και απάντησε στις ερωτήσεις τους, με το γνώριμο – χαλαρό – του στιλ. Ο 43χρονος οδηγός ρωτήθηκε για το αν θεωρεί ότι οι αγώνες του NASCAR είναι πιο σκληροί από εκείνους της F1. «Στη Formula 1 δεν επιτρέπονται οι επαφές, καθώς οι τροχοί είναι ακάλυπτοι και αν ακουμπήσεις κάποιο άλλο μονοθέσιο μπορεί να χάσεις μέρη του αμαξώματος. Στο NASCAR μπορείς να δώσεις μάχες δίπλα στα άλλα αυτοκίνητα, αλλά και οι κανονισμοί δεν είναι τόσο αυστηροί», ανέφερε ο Iceman.

«Αν έχεις σωστή συμπεριφορά στην πίστα, το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι απέναντί σου. Μου αρέσει το πώς διεξάγονται οι αγώνες στο NASCAR και η ατμόσφαιρα είναι ζεστή», δήλωσε ο Κίμι.

Ο πρωταθλητής του 2007 δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για το πώς διεξάγονται τα Grand Prix της Formula 1: «Στην F1 δεν υπάρχουν πολλές πίστες που επιτρέπουν να γίνει ένας καλός αγώνας. Αντίθετα στο NASCAR οι οδηγοί μπορούν να κάνουν προσπεράσεις χωρίς να χρειάζονται DRS. Οι αγώνες εδώ μοιάζουν σαν την παλιά εποχή της Formula 1».

Ο Ράικονεν συναντήθηκε στην πίστα με τον επικεφαλής της Haas F1, Γκίντερ Στάινερ, ο οποίος ρώτησε τον Φινλανδό αν νιώθει πίεση στον αγώνα του NASCAR.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!