Αυτή είναι η πρώτη αγωνιστική Moto2 της Fantic (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτή είναι η πρώτη αγωνιστική Moto2 της Fantic (vid)
Η Fantic παρουσίασε την μοτοσικλέτα με την οποία θα πάρει μέρος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που η VR46 του Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με την Fantic Motorcycles στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Η ιταλική μάρκα μέσω της διάσημης αγωνιστικής ακαδημίας του θρύλου του MotoGP θα κάνει το ντεμπούτο της το 2023 στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων μοτοσικλέτας σε ασφάλτινη πίστα και θα αναλάβει το απαιτητικό ρόλο να εκπροσωπήσει τα χρώματα της VR46.

Η Fantic λοιπόν, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος 2023 αποκάλυψε τα χρώματα της μοτοσικλέτας με την οποία θα αγωνιστεί στη μεσαία κατηγορία έχοντας στις τάξεις τις δύο πολύ δυνατούς αναβάτες. Για την Fantic θα οδηγήσουν οι Σελεστίνο Βιέτι και ο Μπόρχα Γκόμεζ, δύο μεγάλα ταλέντα τα οποία προέρχονται από την Ακαδημία VR46 και έχουν δείξει ήδη τις δυνατότητές τους.

Fantic

Επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο Κλαούντιο Τζιοβανάρντι και θα έχει στο πλευρό του τον Στέφανο Μπεντόν ως αγωνιστικό διευθυντή. Ο Σελεστίνο Βιέτι δήλωσε στην παρουσίαση της ομάδας: «Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τους αγώνες μετά τη διακοπή του χειμώνα. Πέρασα από το κίτρινο/μαύρο στο κόκκινο/μαύρο, αλλά η ομάδα μηχανικών είναι η ίδια που είχαμε πετύχει υπέροχα πράγματα τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα μας έχει μείνει να ξεκινήσουμε τους αγώνες».

Fantic

Θυμίζουμε ότι ο Βιέτι λόγω τιμωρίας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς 2022 θα έχει να εκτίσει διπλή ποινή διέλευσης στον αγώνα της Πορτογαλίας, κάτι που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα τουλάχιστον στον πρώτο αγώνα της χρονιάς δεν θα είναι εντυπωσιακά.

Η παρουσίαση της Fantic VR46 Moto2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!