Formula 1: Η Mercedes συνδέει την ποινή του Αλόνσο με το Άμπου Ντάμπι του 2021

Formula 1: Η Mercedes συνδέει την ποινή του Αλόνσο με το Άμπου Ντάμπι του 2021
Στη Mercedes όχι μόνο θεωρούν υπερβολική την ποινή του Φερνάντο Αλόνσο που πήρε πίσω η FIA, αλλά επικαλούνται ομοιότητες με τον ανατρεπτικό τελικό της F1 του 2021.

Το… τρίτο ημίχρονο του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, άφησε πικρή γεύση στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η ποινή 10 δευτερολέπτων του Φερνάντο Αλόνσο αναιρέθηκε από την FIA, λίγη ώρα μετά την αρχική της επιβολή.

Αυτό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης των ημερών που ακολούθησαν, στα social media και όχι μόνο, με την εικόνα της FIA να δέχεται μεγάλο πλήγμα. Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού εργάστηκε σκληρά το Χειμώνα ώστε να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο η Διεύθυνση Αγώνα διαχειρίζεται τα Grand Prix και οι αγωνοδίκες λαμβάνουν αποφάσεις.

GP Σαουδικής Αραβίας

Αρχικά, η Mercedes-AMG είχε επωφεληθεί από την ποινή του Αλόνσο, με τον Τζορτζ Ράσελ να κληρονομεί, έστω και για λίγες ώρες, την τρίτη θέση στον αγώνα της Τζέντα. Ωστόσο στις τάξεις της γερμανικής ομάδας, πιστεύουν πως η ποινή των 10 δευτερολέπτων στον Ισπανό της Aston Martin ήταν άδικη.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, επιθυμεί οι αγωνοδίκες να παίρνουν έστω και καθυστερημένα τις σωστές αποφάσεις και έφερε ως παράδειγμα το αμφιλεγόμενο φινάλε της Formula 1 το 2021.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω πως η ποινή του Αλόνσο ήταν πολύ αυστηρή, διότι από πλευράς απόδοσης, άξιζε να είναι στο βάθρο. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε στους κανονισμούς, γιατί δεν επηρέασε καθόλου τον αγώνα. Θα προτιμούσα η FIA να πάρει τις σωστές αποφάσεις από το να αντιδρά με βιασύνη και προφανώς να οδηγείται σε λάθος αποφάσεις. Ήμασταν θύματα αυτού το 2021. Όλα έγιναν για την ψυχαγωγία και μια απόφαση της στιγμής έκλεψε από τον καλύτερο οδηγό το πρωτάθλημα», ανέφερε στο Channel 4.

Τζορτζ Ράσελ

Έπειτα από το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του, ο Αλόνσο φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας οδηγών με 30 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών τα πράγματα κυλούν εξαιρετικά για την Aston Martin, που ισοβαθμεί στη 2η θέση με τη Mercedes-AMG.

Το F1 Vlog τρέχει πλέον στην… πίστα του Gazzetta! Δείτε το νέο επεισόδιο, με το πιο τρελό παρασκήνιο του αγώνα στη Σαουδική Αραβία αλλά και μία πρόταση-βόμβα για ελληνικό Grand Prix, στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Aston Martin, Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!