Επίσημο: Η FIA έδωσε πίσω το βάθρο στον Αλόνσο

Επίσημο: Η FIA έδωσε πίσω το βάθρο στον Αλόνσο
Ανατροπή στην ανατροπή σχετικά με το Grand Prix της F1 στη Σαουδική Αραβία.

Θρίλερ στην Τζέντα, με την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού να αλλάζει ξανά την απόφασή της και να επαναφέρει τον Φερνάντο Αλόνσο στο βάθρο του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας.

Ο Ισπανός είχε τερματίσει τρίτος, πίσω από τις Red Bull RB19 των Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν, ωστόσο έλαβε ποινή 10 δευτερολέπτων και λάθος… στην προσπάθεια να εκτίσει την αρχική ποινή 5 δευτερολέπτων που είχε λάβει μετά την λανθασμένη τοποθέτηση της Aston Martin στο grid.

Η ποινή ήρθε γιατί ο μηχανικός που είχε τον πίσω γρύλο, τον ακούμπησε στην AMR23 του Ισπανού παρότι για το προκαθορισμένο διάστημα δεν έπρεπε να γίνει καμία εργασία. Αυτό είχε αποδειχθεί μέσω video.

Ωστόσο, η βρετανική ομάδα δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Εκπρόσωποί της έσπευσαν στους αγωνοδίκες και επικαλέστηκαν το άρθρο 54.4c των αγωνιστικών κανονισμών της FIA που λέει: «Ενώ ένα μονοθέσιο είναι ακινητοποιημένο στο pit lane ως αποτέλεσμα ποινής, δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία σε αυτό όσο εκτίει την ποινή αυτή».

Παρά το… άγγιγμα, δεν υπήρξε εργασία, επιχείρημα το οποίο αποδέχθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της FIA για την αναίρεση της ποινής στον Αλόνσο


Συγκεκριμένα, εξέδωσε ανακοίνωση εκ μέρους των αγωνοδικών που έλεγε μεταξύ άλλων:

«Έχοντας εξετάσει νέα αποδεικτικά στοιχεία, καταλήξαμε στο ότι δεν υπήρχε σαφής συμφωνία, όπως προτάθηκε στους αγωνοδίκες νωρίτερα, πως είχε συμφωνηθεί ότι το να ακουμπήσει ένας γρύλος ένα μονοθέσιο, θα ισοδυναμεί με εργασία σε αυτό. Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρήσαμε ότι η αρχική μας απόφαση να επιβάλουμε ποινή στο Μονοθέσιο #14 έπρεπε να ανατραπεί και αυτό πράξαμε».

Αυτό σημαίνει πως ο Αλόνσο γιορτάζει το 100στό βάθρο του στο μαγικό κόσμο της Formula 1 και ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes επιστρέφει στην τέταρτη θέση.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!