Formula 1, Αλόνσο: «Είναι περίεργο ότι τους πήρε μία ώρα να ανακοινώσουν την ποινή»

Formula 1, Αλόνσο: «Είναι περίεργο ότι τους πήρε μία ώρα να ανακοινώσουν την ποινή»
Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin άφησε αιχμές για τη FIA και τους αγωνοδίκες, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στη γνωστοποίηση της ποινής.

Μπορεί στη Σαουδική Αραβία ο Φερνάντο Αλόνσο να ανέβηκε για 100ή φορά στο βάθρο της Formula 1, όμως τελικά η 3η θέση δεν πήγε στον Ισπανό. Οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με 10 δευτερόλεπτα, κρίνοντας ότι δεν εξέτισε ορθά την ποινή των 5 δλ. στο pit stop. Και αυτό διότι ο πίσω γρύλος ακουμπούσε το μονοθέσιο της Aston Martin μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο 41 ετών Ισπανός εμφανίστηκε χαμογελαστός στις δηλώσεις που έκανε στο F1 TV μετά την ανακοίνωση της ποινής και την απώλεια της 3ης θέσης (αυτή κατέληξε στα χέρια του Τζορτζ Ράσελ). Άφησε πάντως αιχμές στη FIA και τους αγωνοδίκες, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στη γνωστοποίηση της ποινής. «Είναι περίεργο ότι τους πήρε μία ώρα, 35 γύρους, να ανακοινώσουν την ποινή. Βρισκόμουν στο βάθρο με τους χορηγούς μου και την ομάδα μου, οπότε μάλλον δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

Σχετικά με την πρώτη ποινή, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, υποστήριξε: «Φαίνεται ότι το μονοθέσιο ήταν αρκετά αριστερά στο box στο grid, οπότε ήταν δικό μου το λάθος. Ήταν όμως ωραίο το να είμαι επικεφαλής του αγώνα για λίγους γύρους. Όταν με ενημέρωσαν για την ποινή των 5 δλ. σκέφτηκα ότι πρέπει να οδηγήσω πιο γρήγορα για να κερδίσω το χαμένο χρόνο. Αυτό προσπάθησα να κάνω στο πρώτο stint».

Η ποινή δεν έσβησε το χαμόγελο από το πρόσωπο του Αλόνσο. «Νιώθω πολύ καλά. Απόλαυσα το βάθρο, βέβαια μετά ανακοινώθηκε η ποινή. Η ομάδα μου εξετάζει αν υπήρξε όντως παράβαση ή όχι. Αν παραμείνει η ποινή χάνουμε τρεις βαθμούς, από τους 15 της 3ης θέσης στους 12 της 4ης θέσης. Δεν αλλάζει όμως η αίσθηση που είχα, το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό. Ήμασταν και πάλι η δεύτερη ταχύτερη ομάδα σε αγώνα. Ελέγχαμε την Mercedes αλλά και τη Ferrari. Νιώθω πολύ χαρούμενος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!