Formula 1: H Mercedes θέλει γρήγορο μονοθέσιο κι ας μοιάζει με διώροφο λεωφορείο

Formula 1: H Mercedes θέλει γρήγορο μονοθέσιο κι ας μοιάζει με διώροφο λεωφορείο
Με αισιοδοξία βλέπουν το μέλλον στη Mercedes-AMG, καθώς η W14 E-Performance αναμένεται να μεταμορφωθεί στους επερχόμενους αγώνες της F1.

Το μεγάλο στοίχημα της Mercedes-AMG στη νέα εποχή της Formula 1 με τη ξεχωριστή φιλοσοφία σχεδιασμού έναντι των ανταγωνιστών της, δεν της βγήκε. Η νέα W14 του 2023 δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και δεν ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις της ομάδας. Μάλιστα, ο καλύτερος τερματισμός της στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν είναι η 4η θέση του Τζορτζ Ράσελ στη Σαουδική Αραβία.

Πριν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα, η γερμανική ομάδα έχει παραδεχθεί πως είναι αναγκαίο να αλλάξει ο σχεδιασμός του μονοθεσίου της. Οι αναβαθμίσεις που ετοιμάζει στους επόμενους αγώνες θα αλλάξουν την εμφάνιση της W14, όμως είναι άγνωστο το μέγεθος της... μεταμόρφωσης.

Το σοκ από τους πρώτους αγώνες, φαίνεται πως οδήγησε την ομάδα του Μπράκλεϊ να πάει ένα βήμα παραπέρα στις αλλαγές που σχεδιάζει. Είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τη φιλοσοφία της Red Bull Racing.

Μετά το τέλος του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, μίλησε στο Sky Sports για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν το άμεσο μέλλον: «Το μεγάλο ερώτημα είναι: ποιο είναι το σημείο αναφοράς στην πίστα; Αν δούμε τα μονοθέσια της Red Bull, είναι τόσο γρήγορα! Κοιτάω με αισιοδοξία το μέλλον, διότι πρέπει να θέσουμε το μονοθέσιό μας σε ένα διαφορετικό παράθυρο λειτουργίας. Θα αλλάξουμε το αμάξωμα του μονοθεσίου μας, το πώς θα λειτουργεί το δάπεδο, όλα τα μηχανικά μέρη. Κοιτάζουμε συγκεκριμένους τομείς. Η ομάδα στο Μπράκλεϊ δουλεύει πολύ σκληρά».

Mercedes W14

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει αναφορές σχετικά με εμφάνιση «κλώνων» της Red Bull RB19 στο grid. Ωστόσο για τον Βολφ δεν έχει καμία σημασία o σχεδιασμός ενός μονοθεσίου, αρκεί να είναι γρήγορο.

«Δεν ξέρω πως θα μοιάζει, μπορείτε να πείτε πως είναι στη φιλοσοφία της Red Bull ή της Aston Martin. Στην τελική ακόμα κι αν μοιάζει με διώροφο λεωφορείο του Λονδίνου, αν είναι γρήγορο, θα το σχεδιάσουμε έτσι. Βάλτε ένα αυτοκόλλητο της Red Bull πάνω του αν θέλουν», πρόσθεσε αστειευόμενος ο Αυστριακός.

Red Bull RB19

Το θετικό για τη Mercedes από το GP Σαουδικής Αραβίας, είναι πως είχε παραπλήσιο ρυθμό με την Aston Martin και ήταν ταχύτερη από τη Scuderia Ferrari.

Μετά το τέλος του GP της Σαουδικής Αραβίας, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης σχολίασαν όσα έγιναν στη Τζέντα σε ένα χορταστικό TikTok LIVE. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Mercedes, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!