Formula 1, Λεκλέρ: «Οι Red Bull είναι σε άλλο πλανήτη»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Λεκλέρ: «Οι Red Bull είναι σε άλλο πλανήτη»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari δεν ήταν αισιόδοξος μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της F1 στη Σαουδική Αραβία.

Γλυκόπικρη γεύση άφησαν στον Σαρλ Λεκλέρ οι κατατακτήριες δοκιμές της Τζέντα, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο οδηγός της Ferrari σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στη μάχη της pole στη Σαουδική Αραβία αλλά παρά τη δική του προσπάθεια, η απόσταση της SF-23 σε σχέση με με την RB19, ήταν εμφανής.

«Από τη μία πλευρά είναι ένα πολύ δύσκολο Σαβ/κο για εμάς από πλευράς ταχύτητας αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για τον γύρο μου, τα έδωσα όλα. Ήταν πραγματικά στο όριο. Από την άλλη πλευρά οι Red Bull είναι σε άλλο πλανήτη κι εμείς δυσκολευόμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε ως ομάδα», είπε ο Μονεγάσκος.

Τι μπορεί όμως να πετύχει στον αγώνα, έχοντας και την ποινή δέκα θέσεων που τον ρίχνει στη δωδέκατη θέση στο grid;

«Η αυριανή ημέρα δεν θα είναι εύκολη, έχω και ποινή δέκα θέσεων στο grid και θα εκκινήσω πιο πίσω. Όμως θα επικεντρωθώ στον αγώνα μου και στο να επιστρέψω στις πρώτες θέσεις το ταχύτερο δυνατό», σχολίασε ο Λεκλέρ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον ρυθμό αγώνα, όπου του ήταν δύσκολο να κάνει προβλέψεις: «Ο ρυθμός αγώνα δείχνει καλός αλλά είναι δύσκολο να τον συγκρίνουμε με των άλλων ομάδων, γιατί στο FP2 όλοι έχουν διαφορετικό πρόγραμμα. Θα δούμε. Τα πράγματα δείχνουν λίγο καλύτερα σε σχέση με το Μπαχρέιν αλλά δεν θα είναι εύκολο γιατί πιστεύω πως σε ρυθμό αγώνα όλοι θα είναι πολύ κοντά».

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο GP Σαουδικής Αραβίας

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 7 το απόγευμα και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

To F1 Vlog πατάει γκάζι στο Gazzetta! Η χιουμοριστική ανασκόπηση των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 άλλαξε πίστα, δείτε στο παρακάτω video όσα συνέβησαν στη μάχη της ερήμου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!