Lancia: Στα πλάνα η αναβίωση της θρυλικής Stratos

Newsroom
Lancia: Στα πλάνα η αναβίωση της θρυλικής Stratos
Η ιταλική μάρκα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά και θα αποκαλύψει στις 15 Απριλίου ένα πρωτότυπο σπορ μοντέλο.

Η Lancia Stratos κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στα μέσα της δεκαετίας του '70, θέτοντας τις βάσεις για την αγωνιστική παρουσία της ιταλικής μάρκας. Για τις ανάγκες ομολογκαρίσματος κατασκευάστηκαν και λίγες εκατοντάδες αυτοκίνητα δρόμου, ως Stratos HF Stradale.

Τα τελευταία χρόνια η Lancia είχε παρουσία μόνο στην αγορά της Ιταλίας με την Ypsilon, όμως πλέον – ως μέλος του Ομίλου Stellantis – θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή της μάρκας, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Απριλίου στην εκδήλωση Emozione Pu+Ra (Pure + Radical). Πριν λίγους μήνες, η ιταλική μάρκα παρουσίασε τη νέα της σχεδιαστική φιλοσοφία, μέσω ενός γλυπτού.

Σύμφωνα με την Lancia, το πρωτότυπο θα αποτελέσει το μανιφέστο της μάρκας για την επόμενη δεκαετία. Η φωτογραφία – teaser αλλά και δημοσιεύματα στην Ιταλία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Lancia θέλει να επαναφέρει το όνομα Stratos στην επιφάνεια. Κάτι που αναμφίβολα θα την βοηθήσει και εμπορικά αλλά και σε κύρος.

Παραμένει πάντως άγνωστο αν η αναβίωση της Stratos θα αφορά ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό σπορ coupe αυτοκίνητο. Περισσότερα θα μάθουμε σε λίγες εβδομάδες.

Lancia Pu-Ra

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!