MotoGP: Στο χειρουργείο ο Αλέιξ Εσπαργκαρό

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Στο χειρουργείο ο Αλέιξ Εσπαργκαρό
Ο αναβάτης της Aprilia υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν του MotoGP.

Προτού ακόμα αρχίσει να τρέχει στις πίστες του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, o Αλέιξ Εσπαργκαρό θα δώσει ένα διαφορετικό αγώνα δρόμου, στην προσπάθειά του να εμφανιστεί έτοιμος στην πρεμιέρα της σεζόν στην Πορτογαλία το 3ήμερο 24-26 Μαρτίου.

Ο Ισπανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Aprilia αντιμετώπισε προβλήματα στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών του MotoGP στο Πορτιμάο και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους πήγε στη Βαρκελώνη για εξετάσεις.

Aprilia Portimao test

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό αντιμετώπισε το γνωστό πρόβλημα που ονομάζεται arm pump (αντλία βραχίονα) και το οποίο έχει ταλαιπωρήσει πολλούς αναβάτες του MotoGP. Στις ακτινογραφίες που έγιναν στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης διαπιστώθηκε ότι υποφέρει από ίνωση (ζημιά στον ιστό) στο δεξί χέρι και οι γιατροί χωρίς να χάσουν χρόνο τον έβαλαν στο χειρουργείο για επέμβαση την Τρίτη 14/3.

Ο λόγος της βιασύνης ήταν να μπορέσει ο Ισπανός να αποθεραπευτεί όσο γίνεται γρηγορότερα για να δώσει κανονικά το παρών στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Πορτιμάο, μόλις 12 ημέρες μετά την επέμβαση (10 ημέρες αν υπολογίσουμε τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής).

Ο ίδιος ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ήταν ευδιάθετος και αισιόδοξος μετά την επέμβαση, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η επέμβαση έγινε. Ένιωθα μεγάλη πίεση στο βραχίονά μου αλλά τώρα απελευθερώθηκε και είμαι έτοιμος να τρέξω».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!