Formula 1, Λεκλέρ: «Είμαστε πιο κοντά στη Red Bull απ’ ό,τι περιμέναμε»

Formula 1, Λεκλέρ: «Είμαστε πιο κοντά στη Red Bull απ’ ό,τι περιμέναμε»
Χαρούμενος με την απόδοση της Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν ήταν ο Μονεγάσκος και ελπίζει στον αγώνα να μπορέσει να επιτεθεί.

Έπειτα από μία σχετικά αδιάφορη εμφάνιση στις χειμερινές δοκιμές και στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μπαχρέιν, η Scuderia Ferrari έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στις κατατακτήριες δοκιμές. Οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ μπορεί να ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον poleman, Μαξ Φερστάπεν, όμως έκαναν κατάληψη στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Στο τέλος του Q3, ο Λεκλέρ δεν βγήκε στην πίστα για να κάνει δεύτερη γρήγορη προσπάθεια όπως ο Σάινθ. Ο λόγος ήταν να φυλάξει ένα σετ ελαστικών της μαλακής γόμας.

Ο 25χρονος Μονεγάσκος παρά το γεγονός πως δεν έκανε τελευταία προσπάθεια, ήταν χαρούμενος με την επίδοσή του. Όταν ρωτήθηκε για την προσπάθειά του και αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα, απάντησε: «Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ήμασταν στη μάχη για την pole position, κάτι το οποίο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για να είμαι ειλικρινής. Δεν το περίμενα μετά από τις χειμερινές δοκιμές και τις ελεύθερες δοκιμές αυτό το τριήμερο. Ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα. Βρήκαμε ρυθμό για τις κατατακτήριες δοκιμές. Πρέπει όμως να θυμόμαστε πως είμαστε λίγο πίσω σε σχέση με τη Red Bull. Είμαστε σε καλή θέση ξεκινώντας 3οι με φρέσκα ελαστικά αντί για 1οι χρησιμοποιημένα ελαστικά. Δεν ξέρω αν θα είχαμε πάρει την pole, αλλά θα ήμασταν κοντά».

Επιπλέον ο Λεκλέρ μίλησε για τις διαφορές μεταξύ των ομάδων και έκανε την ευχή του για τον αυριανό αγώνα: «Ελπίζω αύριο στον αγώνα να είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας. Ήμασταν οι ομάδες πολύ κοντά μεταξύ μας. Η Aston Martin ήταν γρήγορη, η Mercedes ανά διαστήματα ήταν γρήγορη στις κατατακτήριες. Είμαστε πιο κοντά στη Red Bull απ’ όσο περιμέναμε. Αυτό κάνει τη Formula 1 ακόμα πιο συναρπαστική. Ανυπομονώ για τους επόμενους αγώνες. Στο ρυθμό αγώνα υστερούμε λίγο. Η φρέσκια γόμα θα μας βοηθήσει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει η σημερινή εικόνα. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Το Grand Prix Μπαχρέιν είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή τις 17:00 ώρα Ελλάδος. Συντονιστείτε στο LIVE του gMotion by Gazzetta για τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν από τις 16:30.

Δείτε την προεπισκόπηση της νέας σεζόν της Formula 1 με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!