Formula 1: Εσύ ποια Ferrari προτιμάς;

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Εσύ ποια Ferrari προτιμάς;
Πέρυσι η Scuderia είχε κατά γενική ομολογία το πιο όμορφο μονοθέσιο στο grid της F1, όμως και το φετινό δεν πάει πίσω.

Απομένουν μόνο μερικά 24ωρα προτού η πίστα του Σακχίρ υποδεχθεί τις δέκα ομάδες που θα κυνηγήσουν τον τίτλο του 2023 στη Formula 1. Ανάμεσά τους και μία ομάδα-θρύλος, που όμως εδώ και 15 χρόνια θυμίζει κοιμώμενο γίγαντα.

Ο λόγος για τη Scuderia Ferrari, που ναι μεν έχει δυναμικές χρονιές όπως και η περυσινή, όμως παρότι πλησιάζει στην πηγή, νερό δεν πίνει! Ο τελευταίος τίτλος της, αυτός των κατασκευαστών, ήρθε πριν από 15 ολόκληρα χρόνια – το 2008. Κι ο τελευταίος τίτλος οδηγών, πριν από 16 – τότε διά χειρός Κίμι Ράικονεν.

Θα μπορέσει η νέα SF-23, το «όπλο» που δημιούργησαν οι Ιταλοί για τη νέα αγωνιστική σεζόν, να… σπάσει αυτή την κατάρα; Να πετύχει περισσότερα από την προκάτοχό της, την F1-75;

Η απάντηση θα δοθεί στην πίστα, μετά από 23 αγώνες, με τον μαραθώνιο να ξεκινά από τις 5 Μαρτίου και τον αγώνα του Μπαχρέιν. Μέχρι τότε, η F1 μοιράστηκε μία φωτογραφία με τη φετινή και την περυσινή Ferrari, σε παρόμοιες… πόζες. Αυτό που δεν χωράει αμφιβολία, είναι πως αμφότερες είναι σαγηνευτικές.

Αλήθεια, εσύ ποια από τις δύο «Ιταλίδες» προτιμάς;

SF-23 και F1-75

Με την F1-75, το οδηγικό δίδυμο των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ πανηγύρισε 12 pole positions, κατέκτησε 4 νίκες και μάζεψε 554 πόντους.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!