Hyundai Nexo: Ο Μάριο Γκέτσε σε καλεί να οδηγήσεις το αυτοκίνητο υδρογόνου

Hyundai Nexo: Ο Μάριο Γκέτσε σε καλεί να οδηγήσεις το αυτοκίνητο υδρογόνου

Newsroom
Hyundai Nexo: Ο Μάριο Γκέτσε σε καλεί να οδηγήσεις το αυτοκίνητο υδρογόνου
Το Hyundai Nexo είναι το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου που κυκλοφόρησε στους ελληνικούς δρόμους.

Η εμπορική συνεργασία της Hyundai με την Άιντραχτ Φρανφκούρτης βγάζει... κερδισμένους και τους φίλους της γερμανικής ομάδας. Μπορεί η Νάπολι να τους χάλασε τα σχέδια στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League, όμως η κορεάτικη μάρκα τους δίνει τη δυνατότητα να νοικιάσουν μέσω συνδρομής με ευνοϊκούς όρους το αυτοκίνητο υδρογόνου Nexo.

Πρόσφατα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του crossover μήκους 4,67 μέτρων, καθώς το οδήγησε από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τα Nexo που θα νοικιάζουν οι φίλοι της Άιντραχτ φέρει αυτοκόλλητα με το όνομα της ομάδας. Η διαδικασία συνδρομής θα γίνεται διαδικτυακά και συνοδεύεται από προνόμια όπως η τιμή από 499 ευρώ το μήνα. Η ελάχιστη περίοδος συνδρομής είναι τρεις μήνες.

Στα αυτοκίνητα υδρογόνου οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές όπως συμβαίνει με τα ηλεκτρικά. Στο περιβάλλον εκπέμπεται μόνο καθαρό νερό, συνήθως σε μορφή ατμού. Το ηλεκτρικό μοτέρ του Nexo αποδίδει 163 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί περίπου 10 sec. Με πλήρως γεμάτη τη δεξαμενή υδρογόνου, η αυτονομία του Hyundai Nexo ξεπερνά τα 750 χιλιόμετρα.

Τα αυτοκίνητα υδρογόνου (Fuel Cell) έχουν μεγαλύτερη αυτονομία από τα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV), όμως το ανεπαρκές δίκτυο ανεφοδιασμού (ακόμη και στη Βόρεια Ευρώπη) και η υψηλή τιμή αγοράς τους δεν έχουν επιτρέψει ακόμη την εξάπλωσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Γερμανία το Nexo κοστίζει από 77.290 ευρώ.

Hyundai Nexo

Photo Credits: Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!