MotoGP: Ο Κουαρταραρό άρχισε τον «ψυχολογικό πόλεμο» στον Μπανάια

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Κουαρταραρό άρχισε τον «ψυχολογικό πόλεμο» στον Μπανάια
Ο Γάλλος αναβάτης της Monster Yamaha ξέρει ότι για να κερδίσει τους αντιπάλους του πρέπει να «παίξει» και με το μυαλό τους.

Λίγο προτού ξεκινήσει η σεζόν του 2023 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς πώς θα διαμορφωθεί η ισορροπία δυνάμεων τη νέα χρονιά. Το σίγουρο είναι πως η Ducati, που κυριάρχησε πέρυσι, κερδίζοντας τον τίτλο τόσο των αναβατών με τον Πέκο Μπανάια όσο και των κατασκευαστών, θα βρίσκεται στο στόχαστρο όλων των υπόλοιπων, και κυρίως του Φάμπιο Κουαραραρό και της Yamaha, που θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή.

Ο Κουαρταραρό, που έχασε τον τίτλο του 2022 από τον Μπανάια παρότι σε κάποιο σημείο είχε φτιάξει διαφορά 91 βαθμών στο πρωτάθλημα, θα έχει ένα παραπάνω κίνητρο φέτος. Ο Γάλλος ξεκίνησε τον «ψυχολογικό πόλεμο» προτού καν οι αναβάτες ανέβουν για πρώτη φορά στις νέες τους μοτοσικλέτες, κάτι που θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου στη Σεπάνγκ.

quartararo - bagnaia

Το σημείο που ο Κουαρταραρό ξέρει ότι είναι το πιο ευαίσθητο στην ομάδα της εργοστασιακής Lenovo Ducati είναι ο -αναμενόμενα- πολύ σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στους δύο αναβάτες της, Ο Πέκο Μπανάια, στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του δεν θα έχει αντίπαλους μόνο τους αναβάτες των άλλων ομάδων αλλά κυρίως τον Ενέα Μπαστιανίνι, τον νεαρό Ιταλό που έκλεψε την παράσταση πέρυσι και με τέσσερις νίκες μέσα στη σεζόν εξασφάλισε την προαγωγή του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Αυτό ακριβώς το χαρτί έπαιξε ο Κουαρταραρό σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ιταλική σελίδα MOW, λέγοντας: «Ο Μπαστιανίνι θα είναι πολύ “σκληρό καρύδι” και είμαι περλιεργος να δω πώς θα είναι η σχέση του με τον Πέκο (Μπανάια). Πέρυσι οι δυο τους κέρδισαν 11 αγώνες. Θα είναι η πιο δυνατή ομάδα αλλά τι γίνεται όταν ο teammate σου είναι πιο γρήγορος από εσένα; Θα είναι μεγάλη μάχη!».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!