Renault-Nissan-Mitsubishi: Οι κοινές τους δράσεις τα επόμενα 15 έτη

Κώστας Μπιτσικώκος
Renault-Nissan-Mitsubishi: Οι κοινές τους δράσεις τα επόμενα 15 έτη
Η Συμμαχία των τριών κατασκευαστών ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι τρεις μάρκες στο προσεχές μέλλον.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, οι επικεφαλής των Renault Group, Nissan και Mitsubishi ανέλυσαν το πρόγραμμα κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στο πλαίσιο της Συμμαχίας τους (Alliance). Το πλάνο που ανακοινώθηκε έχει αρχική περίοδο εφαρμογής 15 έτη.

Μετά τη συμφωνία Renault-Nissan για ισότιμο μερίδιο 15% η μία στην άλλη, πλέον οι εταίροι είναι σε θέση να κάνουν το επόμενο βήμα στην 24ετή στρατηγική συνεργασία τους. Στόχος είναι δημιουργηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης για κάθε μέλος της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance αλλά και να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες κινητικότητας.

Το πλάνο προβλέπει συνέργειες σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ινδία. Ειδικότερα για τη Γηραιά Ήπειρο:

  • Το Renault Group και η Mitsubishi Motors θα συνεργαστούν στη δημιουργία των μοντέλων ASX και Colt της ιαπωνικής μάρκας, τα οποία βασίζονται στα Renault Captur και Clio
  • Το Renault Group θα λανσάρει το 2026 το FlexEVan στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) και θα το δανείσει στη Nissan
  • Για τη γκάμα τους μετά το 2026, η Nissan και το Renault Group θα εξετάσουν νέες συνεργασίες σε ηλεκτρικά μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας (C-segment). Έμφαση θα δοθεί στον τομέα της ταχυφόρτισης, με πιθανή χρήση κοινής αρχιτεκτονικής 800 volt.
  • Από το 2026 θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια της Renault στη Γαλλία, μικρά ηλεκτρικά μοντέλα (B-segment) της Nissan, που θα βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-BEV.

Τα μέλη της Συμμαχίας θα συνεργαστούν επίσης στους τομείς των μπαταριών, των υποδομών φόρτισης, του after sales και του δικτύου διανομής.

Alliance

Photo Credits: Alliance

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!