«Έφυγε» η εμβληματική Ελένη Φερτάκη

«Έφυγε» η εμβληματική Ελένη Φερτάκη
Η αφανής ήρωας του εθνικού μας αγώνα, Ράλλυ Ακρόπολις, Ελένη Φερτάκη άφησε την τελευταία πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Μία μαύρη ημέρα για τα ελληνικά δεδομένα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξημέρωσε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, καθώς έγινε γνωστός ο θάνατος της Ελένης Φερτάκη. Ήταν μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στο χώρο των αγώνων στη χώρα μας και τα τελευταία χρόνια ήταν η γραμματέας του εθνικού μας αγώνα, Ράλλυ Ακρόπολις.

Πραγματοποίησε μία αξιοζήλευτη καριέρα και ήταν σεβαστή σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον αγώνα μας. Παράλληλα συμμετείχε στην προσπάθεια να επιστρέψει το Ράλλυ Ακρόπολις στο παγκόσμιο χάρτη του WRC. Μάλιστα, την περίοδο που ο αγώνας ήταν στο πρόγραμμα του ERC, φρόντισε ώστε η διοργάνωσή του να είναι αντάξια ενός παγκόσμιου event.

Συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το κύρος της να κερδίζει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων στη χώρα μας, όπως επίσης και της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA). Δίχως την απέραντη συνεισφορά της, ο εθνικός μας αγώνας, σε συνεργασία με τη Motorsport Greece και το Υπουργείο Αθλητισμού δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στο πρόγραμμα του WRC.

Η Ελένη Φερτάκη δυστυχώς δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2022, λόγω προβλημάτων υγείας. Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο και το μόνο σίγουρο είναι πως η κληρονομιά που αφήνει είναι τεραστίων διαστάσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!