Formula 1: Ο Φερστάπεν υπέγραψε προσωπική συνεργασία με την EA (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ο Φερστάπεν υπέγραψε προσωπική συνεργασία με την EA (vid)
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 έγινε επίσημος αθλητής της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα για το videogame του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της Red Bull RB19, ο Μαξ Φερστάπεν αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο μιας σημαντικής ανακοίνωσης. Ο Ολλανδός οδηγός υπέγραψε προσωπική συμφωνία με την EA (Electronic Arts), την εταιρεία στην οποία ανήκει η Codemasters, που εξελίσσει το επίσημο videogame της Formula 1.

H μεταξύ τους συνεργασία προβλέπει την τοποθέτηση του λογότυπου της EA στο εμπρός μέρος του κράνους του οδηγού της Red Bull Racing. Επιπλέον ο 25χρονος οδηγός θα συμμετάσχει σε δημιουργία ψηφιακού υλικού για λογαριασμό της Electronic Arts. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι ανάλογο, καθώς ο οδηγός της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον, είχε εμφανιστεί σε παλαιότερη έκδοση του πασίγνωστου videogame, FIFA.

Η αντιπρόεδρος της EA Sports & Racing, Άντρια Χοπλέιν, δήλωσε για τη νέα συνεργασία με τον Φερστάπεν: «Ο Μαξ είναι επίμονος και ένας αληθινός πρωταθλητής που μοιράζεται μια βαθιά αγάπη για τα videogames. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί του. Είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο στο να βοηθήσει να έρθουν ακόμη περισσότεροι οπαδοί στο σπορ, μέσω της EA Sports».

Μαξ Φερστάπεν

Από τη μεριά του, ο Φερστάπεν πρόσθεσε: «Είτε παίζοντας παιχνίδια με φίλους, είτε προσπαθώντας να παραμείνω σε φόρμα εκτός πίστας, η EA Sports ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Η EA Sports είναι ένα σύμβολο για εκατομμύρια οπαδούς του αθλητισμού και είμαι υπερήφανος να τους εκπροσωπώ για τη σεζόν του 2023».

Ο Φερστάπεν είναι γνωστός για την αγάπη του προς τον εικονικό κόσμο. Εκτός πίστας, συμμετέχει σε αγώνες simracing με την ομάδα του, Team Redline. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής ανάπαυλας, συμμετείχε στις 24 Ώρες Λε Μαν Virtual, δίχως όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Φωτογραφίες: Redbullconentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!