Formula 1: Η Red Bull παρουσίασε την RB19 του 2023 (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Η Red Bull παρουσίασε την RB19 του 2023 (vid)
H Red Bull Racing πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου για τη νέα σεζόν, στη σκιά της ανακοίνωσης συνεργασίας με τη Ford από το 2026.

Όλα τα βλέμματα των φίλων της Formula 1 στράφηκαν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, όπου η Red Bull Racing έκανε την επίσημη παρουσίαση της ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023.

Βέβαια την παράσταση έκλεψε λίγο νωρίτερα η πολυαναμενόμενη επισημοποίηση της συνεργασίας με τη Ford. Η αμερικανική εταιρεία επιστρέφει στο σπορ το 2026, ως προμηθευτής κινητήρων στους πρωταθλητές. Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η παρουσίαση της RB19 έγινε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού. Ο άλλος ήταν φυσικά η κατακόρυφη άνοδος της δημοτικότητας της Formula 1 στη συγκεκριμένη αγορά, την οποία πιστοποιεί το γεγονός πως φέτος θα έχουμε τρείς αγώνες εκεί (Μαϊάμι, Όστιν, Λας Βέγκας).

Η αυστριακή ομάδα επέλεξε να διατηρήσει τα παραδοσιακά της χρώματα, με τα οποία την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός 1 παραμένει για μία ακόμη σεζόν πάνω στο μονοθέσιο των «ταύρων», με τον Μαξ Φερστάπεν να κυνηγά φέτος τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο.

Η Red Bull Racing στην παρουσίαση ανέφερε πως το μονοθέσιο που είδαμε είναι η RB19, όμως οι ομοιότητες με την RΒ18 του 2022 είναι μεγάλες. Αυτό σημαίνει πως μέχρι να το δούμε στις δοκιμές του Μπαχρέιν στις 23-25 Φεβρουαρίου, η εμφάνισή του θα έχει αλλάξει σημαντικά.

Έτσι λοιπόν συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ομάδων να «κρύβουν» τα χαρτιά τους, ώστε ο ανταγωνισμός να μην ανακαλύψει τα σχεδιαστικά τους μυστικά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρουσίαση της Red Bull Racing.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!