Formula 1, Βολφ: «Είμαστε προετοιμασμένοι για αποχώρηση σημαντικών στελεχών μας»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Βολφ: «Είμαστε προετοιμασμένοι για αποχώρηση σημαντικών στελεχών μας»
«Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη και πάντα συζητάμε το ενδεχόμενο διαδοχής σε κάθε τομέα της ομάδας», δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes-ΑΜG F1, με αφορμή την αποχώρηση του Τζέιμς Βόουλς για τη Williams.

Η μετακίνηση του Τζέιμς Βόουλς από τη Mercedes-AMG στη Williams ήταν μία από τις «εκπλήξεις» στον κόσμο της Formula 1 κατά τη χειμερινή περίοδο. Ο Βρετανός αντικαθιστά τον Γιοστ Κάπιτο, και καλείται να μεταμορφώσει την ιστορική ομάδα που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε αγωνιστική παρακμή.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αρκετά κυνικά σχόλια από τους αντιπάλους της Mercedes. O σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, υποστήριξε ότι η αποχώρηση του Βόουλς έχει φέρει αναστάτωση στο εσωτερικό της γερμανικής ομάδας. Από την άλλη, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, αναρωτήθηκε ποιοι θα ήταν άραγε οι όροι που επέτρεψαν στον Βρετανό να αποχωρήσει άμεσα για το εργοστάσιο του Γκρόουβ.

Τζέιμς Βόουλς

Όμως στις τάξεις της Mercedes-AMG δεν επικρατεί πανικός, αν τουλάχιστον πιστέψουμε τον Τότο Βολφ. Όπως υποστηρίζει, στην ομάδα του Μπράκλεϊ έχουν δημιουργήσει μία βάση που προβλέπει την αποχώρηση και αντικατάσταση κορυφαίων στελεχών με επιτυχία.

«Ως οργανισμός πρέπει να είσαι πάντοτε προετοιμασμένος να χάσεις μέλη. Είχαμε αρκετό κόσμο που πήρε προαγωγή ή αποχώρησε για άλλη ομάδα και άφησε κενή θέση στον οργανισμό μας. Για εμένα είναι απόδειξη πως εξελισσόμαστε και δουλεύουμε με ικανούς ανθρώπους. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη και πάντα συζητάμε το ενδεχόμενο διαδοχής σε κάθε τομέα της ομάδας. Εξαρτιόμασταν από τον Τζέιμς σε μεγάλο βαθμό, αλλά τα τελευταία χρόνια δώσαμε έμφαση στο ποιος θα τον διαδεχθεί στην περίπτωση που βρεθεί σε άλλη θέση στη Mercedes ή αποχωρήσει. Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξος με τη δομή που έχουμε δημιουργήσει και δεν έχει δημιουργηθεί ξαφνικά καμία αδυναμία», είπε ο Αυστριακός με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο racingnews365.com.

Τότο Βολφ

Η Mercedes έχει αποδείξει στο παρελθόν πως μπορεί να αντικαταστήσει υψηλόβαθμα στελέχη με αποτελεσματικό τρόπο. Ο Πάντι Λόου όταν αποχώρησε από τη Williams, άφησε τα κλειδιά του τεχνικού τμήματος στον Τζέιμς Άλισον, ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε τη θέση του λίγα χρόνια μετά στον Μάικ Έλιοτ.

Φωτογραφίες: Mercedes, Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!