Formula 1, Red Bull: «Ο Βόουλς παίρνει μαζί του στη Williams κόσμο από τη Mercedes»

Formula 1, Red Bull: «Ο Βόουλς παίρνει μαζί του στη Williams κόσμο από τη Mercedes»
Στη Red Bull Racing πιστεύουν πως η φυγή του Τζέιμς Βόουλς από τη Mercedes-AMG θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γερμανική ομάδα.

Έπειτα από περισσότερα από 20 χρόνια στο στρατόπεδο του Μπράκλεϊ, ο επικεφαλής στρατηγικής της Mercedes-AMG στη Formula 1, Τζέιμς Βόουλς, αποχώρησε για τη Williams Racing. O Βρετανός θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής, παίρνοντας τη θέση του Γιοστ Κάπιτο που αποχώρησε ξαφνικά λίγες ημέρες μετά το τέλος της περασμένης σεζόν.

Η μετακίνηση ενός ανθρώπου της Mercedes στη Williams βελτιώνει τις σχέσεις των δύο ομάδων. Εξάλλου, η γερμανική φίρμα, δίνει κινητήρες στους Βρετανούς από το 2014. Ωστόσο, έχουν ήδη κυκλοφορήσει φήμες που θέλουν την ομάδα του Γκρόουβ να λειτουργεί ως δεύτερη ομάδα της Mercedes τα επόμενα χρόνια.

Τζέιμς Βόουλς

Με το σενάριο αυτό διαφωνεί ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο. Ο Αυστριακός πιστεύει πως η απώλεια του Βόουλς θα κάνει κακό στους Γερμανούς.

«Όχι, δεν πιστεύω σε δεύτερες ομάδες. Έχω εντελώς διαφορετικές πληροφορίες. Ο Βόουλς έφυγε από μόνος του και θα πάρει πολύ καλούς τεχνικούς μαζί του. Οι πηγές μου μού λένε πως το κλίμα στη Mercedes είναι τεταμένο», ανέφερε ο Μάρκο στο Sport1.

Ερωτώμενος σχετικά με το βαθμό στον οποίο θα επηρεαστεί η Mercedes τη νέα χρονιά, ο Αυστριακός ανέφερε: «Θα δούμε. Ακόμη πιστεύω πως η Mercedes θα είναι η μεγαλύτερη αντίπαλός μας στη μάχη υπεράσπισης του τίτλου».

Mercedes Red Bull

Η Red Bull Racing θα κάνει την παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας του 2023 στις 3 Φεβρουαρίου σε εκδήλωσε στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο δεν αναμένουμε την αποκάλυψη της RB19. Από τη μεριά της, η Mercedes θα παρουσιάσει την W14 στις 15 Φεβρουαρίου.

» Όλες οι ημερομηνίες παρουσίασης των φετινών μονοθέσιων της Formula 1

Φωτογραφίες: Mercedes, Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!