Formula 1: Ο Ρικάρντο μπορεί να επιστρέψει από φέτος σε αγώνες

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ο Ρικάρντο μπορεί να επιστρέψει από φέτος σε αγώνες
Παρά το γεγονός πως ο Αυστραλός δεν έχει αγωνιστική θέση στην F1 για το 2023, δεν αποκλείει τη συμμετοχή του σε άλλη μορφή αγώνων.

Έπειτα από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο grid, o Ντάνιελ Ρικάρντο δεν βρήκε το 2023 αγωνιστική θέση σε ομάδα της Formula 1. H McLaren αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Όσκαρ Πιάστρι λογω των κακών του αποτελεσμάτων κι έτσι ο Αυστραλός επέστρεψε στη Red Bull Racing, την ομάδα που τον ανέδειξε, σε ρόλο τρίτου οδηγού.

Τη φετινή χρονιά ο 33χρονος θα οδηγεί παλιά μονοθέσια των «ταύρων» σε επιδείξεις, ενώ θα δώσει το «παρών» σε συγκεκριμένο αριθμό Grand Prix. Πέρα από το ρόλο αυτό, ο Ρικάρντο δεν έχει κάποιο άλλο αγωνιστικό πλάνο για τη φετινή σεζόν.

Σε περίπτωση που προκύψει όμως κάποια ευκαιρία που τον ενδιαφέρει, ο Αυστραλός δηλώνει «διαθέσιμος». Στο πλαίσιο της παρουσίασης της Red Bull RB19 του 2023, ο Ρικάρντο πιστεύει πως η ομάδα του θα του έδινε την ευκαιρία να αγωνιστεί με ένα πρόγραμμα που θα επιθυμούσε.

«Πιστεύω πως θα υπήρχε ευελιξία εάν πίεζα για κάποιο αγωνιστικό πρόγραμμα το οποίο θα ήθελα να κάνω. Αν μπορούσε να αναμειχθεί και η Red Bull σε αυτό, τότε θα ήταν ένα ιδανικό σενάριο», ανέφερε ο Αυστραλός.

Ντάνιελ Ρικάρντο

Επιπλέον ο Αυστραλός μίλησε για το σκεπτικό του σχετικά με τον επόμενο αγωνιστικό προορισμό της καριέρας του: «Προς το παρόν, δεν κοιτάω κάποια κατηγορία ανταγωνιστικά. Επίσης, θέλω να απέχω για λίγο καιρό από τους αγώνες για λόγους ψυχικής υγείας. Ο συναγωνισμός είναι φοβερός. Εάν κάνω κάτι θα πρέπει να υπάρχουν και ορισμένες προσδοκίες. Θέλω να ξέρω πως θα το διασκεδάσω. Πιστεύω πως εάν έκανα κάτι που θα μου ασκούσε έντονη πίεση, δεν είμαι σίγουρος πως θα το απολάμβανα».

Ο Ρικάρντο θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Formula 1 το 2024, όμως οι επιλογές του είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Red Bull RB19

Φωτογραφίες: Red bullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!